Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

tirsdag 30. november 2010

Trene i en fryseboks? Og litt statistikk

Desember melder sin ankomst og det merkes både på gradestokken og på humøret.
Jeg er ikke spesielt værpåvirkelig, med unntak av gikta da, som verker på de sureste dagene.Humøret er stort sett godt, uansett ytre omstendigheter. Men selv for en med rikelig overskuddsenergi, er november lang, mørk og tung. Mulighetene til uteaktiviteter begrenser seg, og sola skimtes(på en god dag) gjennom ruta på kontoret. Så desember med sine tente lys og vissheten om at det snart går mot lysere tider, ønskes hjertelig velkommen!

Verre er det med antall blå på gradestokken. I 2009 startet sprengkulden 14.12; dette vet jeg da Njaal ble operert på denne tiden, og jeg peste byen rundt med to blofrossne barn for å komme meg på sykebesøk. Denne kulda varte og rakk, og det ble visserligen  en sånn vinter som våre barn kan minnes tilbake til, og si at "da jeg var barn, da var det ordentlig vinter med masse snø".

Og nå er vi i gang igjen. I morges var det knitrende 14 minus, og da tenker jeg at å bevege seg ute begrenser seg selv. Joda, man kan kle på seg og ha det riktig så hyggelig, men å trene? Jeg har satt en grense for meg selv på -10 grader, og leser her at det nok er fornuftig når man kun kan bevege seg i et nokså trafikert strøk, og ikke er interessert i lett jogg, men i en skikkelig økt. Jeg ser at i denne artikkelen har de forskjøvet på nedre grense for kuldegrader, men det forklarer seg ut fra hvilket nettsted artikkelen er hentet fra... Så for meg er valget enkelt. SATS, here I come!

Dagens økt på mølla var et ork, mest fordi det var stress fra ende til annen. Løpe til toget, innom to barnehager med ditto irritasjon over at uteklær stadig blir borte. Få i seg en halv fiskekake og komme seg til trening. Av og på med lag på lag med klær på barn som ligner mer på kålormer enn noe annet. Feil sko og  svimlende varmt lokale på SATS var ikke det optimale, men på tross av dette: 49.28 min på 10 km, inkludert 1 km oppvarming. Dette er vel det raskeste jeg noen gang har løpt en hel mil på mølla, så alt i alt er jeg fornøyd.

På slutten av måneden bør man vel oppsummere? Her er noen tall fra min trening november 2010:

Antall løpte km: 135
Snittfart: 5.23 min/ km (unnskyld, var det sneglefart du sa?)
Snittkm  pr. tur: 8 ( her blir det skjerpings)

Antall timer trening / instruering på SATS :26

Og så noen litt vagere antagelser og mindre dokumentert, men like mye gjennomført:

Antall timer på sykkel: 4.5
150 spensthopp
24 solhilsen
200 armhevinger
250 knebøy
150 markløft
100 skulderpress
og sikkert et firetallig siffer med antall sit-ups (og lignende)
Ganske mye av dette i november

Her sier historien ingenting om tilført belastning på de ulike øvelsene. Men jeg har brukt rikelig med tid og krefter på trening.

Og tilslutt et spørsmål og undring over hvor mye tid og energi (fyskisk og mentalt) bruker en som ser slik ut, på trening? Og får man da tid til noe hyggelig? Som å blogge og gommle knekkebrød?


1 kommentar:

  1. Puh, det bildet av Marit Bjørgen er bare helt rått. Men de har da også totalt andre forutsetninger for treningen sin...
    Vel gjennomført treningsmåned (er veldig imponert, tenk 26 Sats-timer!!)!

    SvarSlett