Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

tirsdag 16. november 2010

And the magic number is...

Idag var det dags for ett nytt forsøk med  max V02 test. Sist gang streika teknikken midt i klimakset, og det var jo mildt sagt nedtur. Så idag var jeg klar og gira; så gira som man kan bli på denne formen for selvpining vel og merke.

Det ble et hyggelig gjensyn med personlig trener Stefan Oud og SATS Bislett. Uten så mye om og men var det bare å kaste seg på mølla og starte oppvarmingen. Vi ble enige om å legge utgangsfarten litt lavere enn ved forrige forsøk, og det tror jeg var lurt.
Etter 10 min rolig oppvarming var det på med den klaustrofobiske masken, og ytterligere 5 minutter med forberedelser. Selve testen startet i 12,5 km/ t, og tempoet økte til 13,5 før Stefan økte stigningen med 1% for hvert minutt.

Selve testen tok ikke mer enn 8 minutter. De siste to var selsagt de verste, da var farten på 13,5 -14 km/ t og en stigning på 4 %. Melkesyra spredte seg kjapt helt ut i fingertuppene, og det er fasinerende å tenke på hvor ubehagelig det hele føles når det står på. Man vil og vil, men får det rett og slett ikke til. Kroppen skriker ut i protest, og all sunn fornuft tilsier at nå er det nok. Optimisten Stefan gjode sitt aller beste for å få meg til å holde ut enda ett minutt, men den gang ei. Det festligste var jo at med en gang jeg fikk igjen pusten, klarte jeg å lire av meg : " jeg hadde nok klart litt til". Stefan kunne trøste meg med at de aller fleste sier det, men det sitter nok bare i kjeften.
Her er formen min, svart på hvitt. Eller?


Uansett, resultatet ble 56,9 ml/kg/min og det er jo slettest ikke dårlig, tror jeg. I følge diverse tabeller er dette et excellent resultat.Og nå; målretta intervalltrening i 5 måneder og en ny test våren 2011.

1 kommentar:

  1. Huff det er et pes men det er jo litt moro når man er ferdig og har resultatet i hånda :-) Stå på!

    SvarSlett