Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 28. november 2010

Et sporty julebord og sorger på forskudd

Når SATS arrangerer julebord hører trening til. Igår samlet vi oss for en 1,5 timers økt før selve feiringen kunne ta til. Og for en super oppladning!
Alle høstens nyheter ble presentert; inkludert en nyhet som foreløpig er "hemmelig", men som kommer på et senter nær deg medio mars 2011.

Ingunn setter opp guarden


Vi fikk prøvd oss på Piloxing, en time inspirert av boksing, pilates og dans. Høres rart ut, men tørr du å skyggebokse, er det gøy.

Deretter ble det en smakebit av SATS Energy,og dette var saker. Enkelt og hardt; jeg fikk litt assosiasjoner til 90-tallets high impact, med mye bedre koreografi selvsagt.

Så var det min tur å instruere den spreke gjengen i Tabata. HøyIntensitetIntervalTrening er for de som virkelig ønsker og tørr å ta i. Øvelsene er basic og kan være alt fra spensthopp, armhevinger, burpies, sprint...her er det bare fantasien som setter grenser. Man velger ut 6-8 øvelser og kjører i 20 sekunder etterfulgt av 10 sekunders pause, åtte ganger. Så er det pause i 40 sekunder før man går løs på neste øvelse. Her får man hilst på melkesyra!

Avslutningsvis var det Zumba , og dette var min største utfordring. Å få denne stive kroppen til å bli en fyrrig, rumpevrikkende, latino danseguri er mildt sagt latterlig vanskelig. Og jeg må innrømme at det stedet som fikk mest trening var nettopp lattermusklene. Men jeg forstår godt at dette er noe veldig mange tenner på. Du glemmer faktisk at du er på trening, og tida flyr.

Etter julebord og en bra treningsuke, var  det ikke vanskelig å velge bort fysisk aktivitet til fordel for samvær med familie. Da været idag la opp til inneaktiviteter, tok vi turen til Bøler bad. Mest plask og lek, men jeg fikk testet den nye badedrakten (skrekk og gru) og tatt noen lengder. Og der jeg kavet, gikk det opp for meg at om 9 måneder har jeg planlagt å gjennomføre triathlon . Og det innebærer svømming.

Jeg er glad i å svømme, men god? Brystsvømming går bra, men det er kanskje forventet at jeg skal crawle? Njaal lo godt av mine tafatte forsøk, så her trengs det eksperthjelp! Men jeg skal ikke ta sorgene på forskudd. Det er  mange lange måneder til jeg sprinter ut i Sognsvann i min smekre våtdrakt, i uforskammet god form og klar for en real utfordring.

4 kommentarer:

 1. That´s the spirit!!

  Hørtes ut som en morsom SATSaften da:-)

  SvarSlett
 2. Wow, triathlon, du er tøff! Hørtes ut som en veldig bra dag, tenker det ble en sen kveld...? Jeg krysser finger for at det kommer Tabata med Anna til Sats Hauketo!

  SvarSlett
 3. Yey!! Enda en gal kvinne som skal debutere på Oslo-tri ;-) STILIG!! Jeg hopper av glede! Om du er usikker på noe så er det bare å lese bloggen min; der ser du blant annet at jeg fikk PANIKK og endte opp med å svømme bryst på min debut i 2009, så JA, det fungerer fint å svømme bryst :-) Silja -helt i skyene over at du også blir med!!

  SvarSlett
 4. Skal lese, og gruglede meg:-)

  SvarSlett