Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

fredag 1. april 2011

Pumping iron?

Det er så mye man skal ha tid til når det kommer til trening og nå sine mer eller mindre hårete mål.  Langturer, lange og korte intervaller, bakker, skog, forfot, svømming, sykling, core, styrketrening, fleksibilitetstrening, restitusjonstrening... Ja, og så var det det der livet utenom også. Blææh!

Døgnet skulle hatt flere timer og arbeidsgiveren skulle latt meg trene en time eller så i arbeidstida. Heldigvis har jeg flexitid på jobb og en grei mann, som uten protester tar seg  mye av levering og henting i barnehager. På den måten kan jeg løpe til eller fra jobb en gang eller to i uka. Turen er 10-12 km alt etter hvilken rute jeg velger. Til sommeren har jeg store planer om å sykle den ene veien og løpe den andre. Det går faktisk fortere enn med NSB...Og så er ettermiddagen ledig til andre ting.

Det jeg har tenkt mye på de siste ukene, er mangelen på styrketrening. Jeg tror det er helt grunnleggende nødvendig å trene styrke; for å holde kroppen i gang, skadeforebygge, investere i en god alderdom og ikke minst, for å nå mål. Og så skal jeg ikke late som om jeg ikke er opptatt av hvordan jeg ser ut. Jeg vil være, hva skal jeg si, velformet og fast i fisken? (Jeg forbanner det faktum at kvinnebryster ikke kan trenes opp som muskler!!) Dessuten har jeg usedvanlig dårlig holdning, og trenger virkelig å rette meg opp.

Jeg vet det ikke trenger å ta så lang tid. Jeg skal ikke, som Arnold i filmen Pumping Iron, bli noen bodybuilder. Noen få, grunnleggende øvelser er nok for meg og mine behov.

Jeg satser på:

Armhevinger, gjerne på en Bosu ball.
Trene med egen kroppsvekt, hvor som helst, når som helst

Nedtrekk og roing for rygg

Ett bens markløft, nordic hamstring eller liknende for bakside lår


Diverse stabiliserende core-øvelser som feks.planken
Litt variasjon
Pushup & core

Utfall og knebøy får jeg gjort på SATS, det samme gjelder egentlig mage. Og leggene blir ivaretatt på utallige timer opp på ned på en stepkasse. 

8-12 repetisjoner, 3-4 sett, to øvelser annehver gang uten pauser; da  bør jeg klare dette på 30 minutter? Får jeg det til èn gang i uka, skal jeg være fornøyd.

Noen som har noen tips og råd til øvelser som det er lurt å investere tid i? (eller heter det på?)


PS. Det mest fornøyelige med å skrive dette innlegget, var å Google etter illustrasjoner. Herremin så mye rart folk legger ut på det store verdensvevet!

5 kommentarer:

 1. Synes dette så veldig bra ut og det høres jo ut som du får en del styrke allerede på SATS? jeg er jo helfrelst på core trening så jeg kunne smelt opp en lang remse med øvelser men trolig er det best at du har et knippe øvelser som du gjør regelmessig og kanskje noen på lur som du kan variere med utfra dagsform...

  SvarSlett
 2. Man kjører jo den samme gamle tralten da, så noen nye øvelser er ikke å forakte. Men jeg er jo av den oppfatning, at det enkleste ofte er det beste.

  SvarSlett
 3. Jepp. Det enkle (og kjedeligste) er vel rett og slett det beste... Har innfunnet meg med at jeg ikke har tid og lyst til å trene så mye styrke at jeg får noe særlig mer utvikling, men skal i hvert fall vedlikeholde og forebygge med minst en økt i uka!

  SvarSlett
 4. De øvelsene med ball ser fryktelig tunge - men effektive - ut! Er det noe man burde investere i å ha hjemme i stua, mon tro?

  Jeg trener stort sett bare styrke på BodyPump (og litt armhevninger på CorePulse), men siden jeg hadde så dårlig utgangspunkt har kurven vært stigende. Etter hvert blir det vel mer å vedlikeholde...

  SvarSlett
 5. Astrid: jeg har en sånn ball hjemme, men den blir sørgelig lite brukt. SKJERPINGS!

  SvarSlett