Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

lørdag 26. mars 2011

SATS Running Club

Etter noen uker med Nike Training for Runners, er det nå på tide å ta løpingen ut. Bar asfalt, lysere kvelder og seks uker til Sentrumsløpet er gode motivatorer!

Å komme igang med løping er ikke alltid like enkelt. Man vil så gjerne, men ett sted stopper det opp. Å ha noen å dele opplevelsen med, noen til å pushe, heie og motivere en, gjør det straks litt enklere. Derfor er løpegrupper helt genialt! Et ferdig opplegg, frisk luft, en ny løype og kanskje en ny bekjentskap er heller ikke å forakte!Og mye bedre enn å trave kilometer etter kilometer på mølla, egentlig litt uten mål og mening.

SATS Running Club er altså en løpegruppe, der man har fire ulike temaer som rullerer, uke for uke.

Fartlek gir variasjon i fart, intensitet og terreng. En bruker terrenget og får variasjon både i hastighet og stigning. En god start med fokus på mestringsfølelse; det å løpe skal være moro!


Speed Intervals setter skikkelig fart på beina. Gjennom korte og raske intervaller får man økt hjertekapasitet , altså større slagvolum, og ikke minst bedre løpetempo på sikt.

Uphill Running eller god gammeldags motbakkeløping gir treningseffekt som økt styrke i løpemuskulaturen, spesielt i legger og setemuskulatur,noe som igjen fører til bedre løpetempo.

High Intensity Intervals er den klassiske intervalltreningen med arbeidsperioder på 3-4 minutter. Denne treningen får hjerte og ben til å jobbe opp mot maks!

Timen kommer i to varianter, en på 45 minutter og en på 55 minutter. For å delta på den første bør du klare å jogge eller løpe sammenhengende i 30 minutter. På den andre bør du kunne jogge/ løpe i ca. 55 sammenhengende minutter. Øktene tilpasses slik at uansett form får alle en utfordring, men også anledning til å gjennomføre! Ingen er i mål før alle er i mål, men vil du være med så må du henge på!

Jeg gleder meg ihvertfall veldig til denne muligheten til å få flere til å oppleve gleden av å løpe!

Hvor og når? Fra første uka i april på et SATS senter nær deg. Eller selvfølgelig på Norges beste senter, SATS Kampen, torsdager kl. 1700!


2 kommentarer:

  1. Å, jeg skulle ønske vi hadde noe slikt her!

    SvarSlett
  2. Veldig bra tiltak, dette her! Skal du være trener for en slik gruppe? Ser dessverre ikke ut til at det skal være noe gruppe på Sjølyst... Men det er kanskje noe i nærheten likevel.

    SvarSlett