Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

onsdag 2. mars 2011

Shit! Jeg skulka! (og er på vei mot nye høyder)

Jeg skulker ikke trening. Bortsett fra på tirsdag.

Hele kabalen var lagt: fra jobb til svømminga, bli henta (av en mann som skulle løpe hjem fra jobb, hente bilen, så barna) kaste i seg middag, nuss og kos, av gårde til dobbeltime på SATS. Baggen var klar og det var i og for seg hodet og kroppen også. Dette er trening jeg virkelig trenger; jeg kan fortsatt kun crawle ca. 20 meter av de 750 som er påkrevd. Og det er kanskje nettopp derfor det var så enkelt å skulke. Fordi dette er noe jeg ikke mestrer, noe jeg virkelig må jobbe med og konsentrere meg om.


Men jeg lover bot og bedring, og har til og med satt av en dag i kalenderen til morgensvømming på Tøyenbadet.

Idag ble det løpetur hjem fra jobb.Uten selskap, med musikk. 2.5 km dansa jeg rundt ubegripelig mange mennesker på Grønland og omegn i potetmelsnø, men så var det straka veien på bar asfalt. Jeg hadde fin flyt og lette ben, og kjørte på i 5 km, på ca. 23 min. Roet ned pulsen litt, og satte opp farten igjen. Og jammen om jeg rundet mila på rett i underkant av 47 minutter. Så der gikk jeg langs Mosseveien og jublet og skrek for meg selv; så innmari fornøyd og glad kan man bli. Og sliten; etter denne lille personlige bragden var det usigelig tungt å få igang bena igjen, så jeg spaserte hjem de siste 2 km, og dermed også de lange og bratte bakkene.
Sliten og svett, men like blid!

Her er dagens fakta:
http://connect.garmin.com/activity/embed/70922270

Tempo er noe jeg skal fokusere på i mars, og jeg skal gjøre et iherdig forsøk på å presse ned både 5 og 10 km tida. Dette må nok i all hovedsak skje på mølla, da føret ute fortsatt ikke er optimalt for noen personlige rekorder.

 Sakset ut fra Endomondo:
  Her er det rom for forbedring, spesielt med tanke på at jeg i gateløp har løpt mila  raskere, 46.21 hvis jeg ikke husker feil (og det gjør jeg jo ikke for alle som deltar i løp vet på sekundet hvordan resultatet ble, unntatt de gangene det gikk skikkelig dårlig da). For ikke å glemme de hårete målene satt på begynnelsen av året. Men etter dagens trening, føles ingenting umulig!


  7 kommentarer:

  1. Er det ikke 500m (kort) og 2x750m (olympisk) som er svømmedistansene? så 20m av 500m er jo en fin begynnelse ;-)

   Farten du holder på løp er imponerende!! jeg har så vidt begynt (i dag!) å tenke på fart; må over fra snø-slugge-jogg til mer FART!!! Blir nesten litt stressa over ikke å ha kjørt intervaller i vinter....men det ordner seg sikkert! Ditt tempo kan jeg bare drømme om ;-)

   SvarSlett
  2. Ja, dette var jo en skikkelig skulkepost :-)

   SvarSlett
  3. Hei Anna! Så vidt jeg husker går du på svømmekurs og har en svømmelærer som tipser deg om hva du skal gjøre. Selv er jeg en god brystsvømmer, men som deg skorter det på ferdighetene hva gjelder crawling. Dvs jeg kan crawle ganske langt, men må opp for å tisse fordi jeg svelger så mye vann underveis(ikke øv i barnebasseng...) ;o)
   Vel, noe som gjør det lettere for meg er å gjøre alle bevegelser roligere enn jeg har lyst til. Ikke prøv å komme deg fort ned under armen igjen, men bli ferdig med pustingen. En annen ting er å forsøke å puste på hvert 2. istedenfor hvert 3. tak. Hadde en stund lyst til å joine deg på triatlon i august, men lander 10.8. så det blir litt heftig. I tillegg skal jeg prøve å konsentrere meg om løpingen mens vi er her, så kanskje jeg blir med på halvmarathon i Oslo i steden. Får se :o)
   Men under 1.49?? Det skal nok mye til for min del. Klem fra Ingunn

   SvarSlett
  4. Silja: er litt forvirret ang. det der, trodde også sprinten var på 500 m, men så står det 750 m noen steder. Trener meg opp til det siste og får ev. en svært positiv overraskelse.

   Ingalill: jeg lover å skrive et ordentlig skulkeinnlegg, men det blir for det meste mentalt skulk, ikke fysisk.

   Ingunn: takk for tips! Vi hadde vel valgfag svømming sammen på videregående??
   Skal dempe suget etter å komme fort frem og ev. puste oftere.
   Tror ikke trithlon er tilpasset jetlag nei. Men 24. september, da er du kanskje klar. Og ditt første halvmaraton, det skal du kose deg igjennom, så du får lyst til å delta på flere!

   SvarSlett
  5. Litt godt å se at til og med du kan skulke en gang!

   Vanvittig tempo du har fått. Må være resultat av skjematreningen og mye intervaller? Imponert!

   SvarSlett
  6. Fantastisk med løpetur som er skikkelig opptur. Når du klarer den farten nå så lover det godt fremover!! Svømming - for ikke å snakke om crawling - vel,jeg bøyer meg i støv...eh...bølgene.

   SvarSlett
  7. Ja jeg husker at nettsidene var forvirrende i forhold til distansen men det skal være 500m altså! Helt klart 500m!

   Årsaken: en runde var før på 500m og de som deltok på lang måtte da svømme 3x denne runden og måtte opp av vannet for hver runde (altså to ganger underveis i svømminga måtte de opp av vannet). I 2010 kjørte de 2x750m på den lange slik at man måtte opp av vannet kun en gang!

   SvarSlett