Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 27. februar 2011

Kom mars, du skjønne, milde!

Årets kjipeste, men heldigvis korteste, måned er straks omme. Selv om jeg har sluppet "billig" unna, ser jeg veldig frem mot mars med færre kuldegrader, sol som varmer og snø som smelter. Utsiktene på Yr.no ser slettes ikke verst ut.
Hvor skal all denne snøen ta veien???
Idag har jeg løpt langtur med Marit. Hyggelig, som alltid. Jeg lurte henne ut på en litt lenger tur enn planlagt; det er så mye bedre med selskap.


Det var stort sett ubrøyta veier, så tempo er ikke noe å skrive hjem om. Men sola skinte, og med litt godvilje fikk vi nok litt farge i ansiktet.Ryggen er fortsatt der, men plager meg mest når jeg sitter. Ingen grunn til å synke ned i sofaen med andre ord.

Februar ble ikke en måned med nye løperekorder, men jeg har klart å følge FIRST-programmet. Og med stolthet kan jeg konstatere at jeg har løpt vinteren igjennom. 4 måneder med snø og kulde, been there, done that. I tussmørke, på nysnø, med frosne øyevipper. Mange gode opplevelser, og knallbra grunnlag for løpssesongen!

Når det gjelder FIRST havlmaraton treningsprogrammet , starter jeg nå på uke 11. Det vil si at jeg har fullført 7 uker, og 11 gjenstår (12 for meg da, siden jeg bomma med en uke:-)

Jeg har fortsatt trua, men lurer på om  jeg har lagt lista på tempo litt for lavt. Bortsett fra på intervallene som er i første kolonne, de er knalltøffe! Skulle ikke tro at 400 eller 800 meter er såå langt, men det er det! Dessverre har noen av disse øktene blitt lagt til dager der ingenting stemmer, og jeg har rett og slett måttet omdefinere litt.

Februar i tall og fakta(jeg elsker Endomondo mer og mer!)


4 kommentarer:

 1. Takk for en herlig tur i sola!
  Snart halvveis i treningsprogrammet ditt, jammen ikke verst. Er sikker på du vil se store resultater hvis du fortsetter slik!

  SvarSlett
 2. Skal sjekke det treningsprogrammet. Men hvis du synes det er tøft, må det virkelig være det!

  SvarSlett
 3. Bruker du Endomondo selv om du har Garmin-klokke? Synes du Endomondo er bedre?

  SvarSlett
 4. LS: treningsprogrammet erlitt tøft, men egentlig helt supert, da man skal "kun" løpe tre ganger i uka (og to alternative økter i tillegg). man tar utgangspunkt i sin beste 5 km tid, og lista legges deretter. Finnes program både til 5 km, 10 km, halv- og helmaraton. Og om man ikke følger det slavisk, er det likevel mange gode tips og råd.
  Astrid: jeg liker bla. kartet(google) på Endomondo bedre, og funksjonene, det at man kan chatte med treningsvenner mm. Overfører bare trening fra Garminconnect til Endomondo. Synes Garminconnect har litt anonyme og "kjedelige" sider i forhold.

  SvarSlett