Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 20. mars 2011

Årets første halvmaraton

Idag våknet jeg av fuglekvitter! Det var lyst på soverommet og helt stille i huset. Et lite øyeblikk fikk jeg for meg at ungene var kidnappet eller det som verre er, men samtidig som jeg sjekket at klokka såvidt var passert 0730, hørte jeg taslende føtter. Fem minutter senere var det full jubalong med fire mennnesker i dobbeltsenga og da er det bare å komme seg opp.

21 km sto på dagens løpeplan, og det er jo et stykke. En hel halvmaraton faktisk. Jeg fikk heldigvis følge av Njaal, og klokka 1015 sluntret vi av gårde. Broddene fikk for første gang i år bli hjemme. De tynne fleece-hanskene forsvant etter 7 km. Herlig!
Målet idag var ikke tid og tempo, men en god løpeopplevelse og finne en ny langtur-løype. Noe av utfordringen er å finne en løype som ikke er for kupert, for meg er mye oppover drepen på lange turer. En annen utfordring er at straks du kommer ut av Oslogryta, er ikke bare fortau en selvfølge. Plutselig kommer det 15 meter med blank is, og der tripper man med lårhalsen som innsats.
Skummelt
Kart var sjekket og dobbeltsjekket på forhånd, siden vi skulle prøve oss på nye veier idag. Likevel klarte vi å løpe feil, og da er det  rett før h....e bryter løs mellom ektefellene. Det løste vi med at jeg løp ett par skritt foran og viftet litt ekstra med stussen. Menn er ganske enkle sånn;-)

Men min mann er raskere og sterkere enn jeg, og etter 15 km satte han farten opp, og jeg måtte nøye meg med å se ryggen hans forsvinne i det fjerne. Selv hadde jeg nok med å holde et jevnt tempo og fokusere på en god opplevelse. Det fikk jeg, og det smakte svært godt å ta igjen Njaal etter ytterligere 4 km!

Sliten, men veldig fornøyd

Hvis noen måtte lure på hvor de søte små befinner seg når de voksne er ute og dyrker sitt ego, så låser vi de inne i en bod. Nei, selvfølgelig gjør vi ikke det! Min niese på snart 13 år er verdens beste barnevakt, og stiller opp. Men en 13-åring har jo teft for business, og skjønner å skvise tante økonomisk, så billig blir det ikke. Men huset pleier å være striglet når hun har vært her, så jeg kan jo ikke klage.

Og hvordan gikk årets første halvmaraton? Nøyaktig to måneder før Göteborgvarvet, med bare, grusfrie, fortau, flat løype, mindre klær og med et startnummer på brystet, uten å presse på så altfor mye, kan jeg jo bare konstatere at vinterens slit bærer frukter!
Halvmaraton + 100 meter på 1.47.30. Wiiiii!


10 kommentarer:

 1. GOOD GIRL!!!!!!!!!! fantastisk bra; all grunn til å være fornøyd!!! :-))))

  SvarSlett
 2. Herlig! Nydelig vær i dag også. Jeg vil være med neste gang!
  Hehe, ser for meg ekteparglefsing og enkle fristerinnetriks :)

  SvarSlett
 3. Slike ispartier er skikkelig bånn-i-bøtta. fremdeles er det mer is enn bare gangveier rundt her jeg bor. Det var bedre med ski enn asfaltløping i helgen:)

  Synes forresten den tiden din så imponerende bra ut..kommer jeg meg i mål på under 2.5 time på varvet er jeg fornøyd..hehe:)

  SvarSlett
 4. Superwoman!

  - og shocking, at det er mulig med fristerinnetriksing i slik fart.

  SvarSlett
 5. Det hørtes deilig ut! Og for en tid :)

  SvarSlett
 6. Kjempebra!! Virkelig godt med såpass mange bare partier, selv om det tidvis er forræderiske isbelagte områder. Det blir veldig spennende å se hva du klarer varvet på. Starter du i seedet gruppe, eller må du starte i de bakerste gruppene? Det påvirker tiden en del, det er i alle fall min erfaring.

  SvarSlett
 7. Marit: det er jo opplevelsen og ikke tida som er det viktigste. Det må jeg minne meg selv på om titt og ofte.
  Jannicke: starter nok ganske langt bak ja, men det gjør jeg uansett. Liker å vente til de fleste har løpt. Da er det ikke så trangt om plassen og jeg kan "plukke" folk, istedet for å bli forbiløpt. Det gir et lite kick;-)

  SvarSlett
 8. Bra jobba! Og sikkert en fantastisk følelse etterpå!

  SvarSlett
 9. Fantastisk! Gratulerer. Kan jeg legge ut økta di på Pulsblogg.no?
  //Camilla :)

  SvarSlett
 10. Gjør det Camilla! (Har tenkt på å legge ut et innlegg....plutselig!)

  SvarSlett