Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

torsdag 14. april 2011

Åtte ting du ikke vet...

...(med mindre du har løpt noen mil med meg), og som du helt sikkert klarer deg uten å vite også.

But here it goes:

* I løpet av mitt 33 år lange liv har jeg flyttet 12 ganger. Fra Finland til Norge, fra Bergen til Oslo, rundt om på Oslos østkant via Adelaide i Australia. Jeg har ikke mye skrot, men ei heller mange barndomsminner.


* Jeg er gift, skilt og gift på ny (to forskjellige menn:-) og det var i forbindelse med skilsmissen at jeg begynte å jogge/ løpe. For å klarne hue og for å komme meg UT!

*"Det viktigste er ikke å vinne, men å delta" sa alltid mamma . Nå vet jeg at hun sa det litt fordi hun mener det, men mest fordi jeg var elendig i alt av sport. Fotball, tennis, turn, dans, you name it, jeg sugde. Slår forøvrig Astrid med å ha tapt en fotballkamp med 17-0. Halve laget spilte med aerobicsko. Det går fortsatt gjetord om den kampen.
Aerobic ble min "redning". Det var det første av fysisk aktivitet jeg følte jeg mestret. Og det sier sitt, når jeg den dag i dag sliter med forskjellen på høyre og venstre. Og heller ikke er særlig kreativ. Derfor har jeg ikke hatt en tradisjonell aerobictime omtrent så lenge jeg har vært instruktør på SATS (eller Sport Aerobic Trening Senter), i 15 år.


*Jeg har aldri (bank i bordet) brukket, forstuet, alvorlig vridd eller skadet meg. Ikke fordi jeg er så voldsomt robust, men mest fordi jeg er feig.  Jeg er redd for fart og høyder. Og mange mennesker tettpakket sammen, à la NSB lokaltog i morgenrushet. Pustebesvær og mildt tilløp til panikk!

*Jeg har hatt Kjell Magne Bondevik som bordkavaler i et brullyp (eller satt han på høyre eller venstre side...?Uansett...)To av våre nære slektninger giftet seg. Skilsmisser er dessverre ikke mooot norrmalt i min familie.
En grei kar

*Jeg misliker sterkt (å hate er et sterkt ord, sier mamma) treighet. Treige mennesker foran meg i trappa, bussjåfører som kjører som om de har hele dagen på seg, folk som ikke oppfatter klare beskjeder, og utfører, straks og med en gang. I samme kategori kommer folk som snakker om slankekurer og foreldre som skriker når ungene spiser youghurt, men selv knasker i seg en Snickers på vei hjem, for "de var sååå sultne".

*Jeg påstår hardnakket at jeg ikke er et konkurransemenneske og at jeg ikke har noe konkurranseinstinkt. Dette punktet refererer nok en del til punkt 3, det var tilslutt ikke noe vits i å konkurrere, jeg tapte uansett. Men når jeg virkelig kjenner etter, liker jeg jo å gjøre det litt bedre enn sidemannen. De fryder meg å sjekke resultatlister og se hvor mange som var etter meg (og så hopper jeg ganske galant over alle de som var i mål før meg.) Jeg har ingen ambisjoner om å være best, bare god nok (for meg selv).
På oppløpet. Kampen mot klokka

*Jeg har prøvd de fleste stilarter. Fra hip hopper i super loose og med stiv pannelugg til freaker  med runde studentbriller, kort hennafarget hår og lappeteppejakke til solariumsbrun, blond, Sefabukse-kledd aerobic-berte. Og så endte (?) jeg opp som en ganske vanlig småbarnsmor som ikke har tid til å handle så mye fine klær(unntatt treningstøy da) og som klipper og farger håret når lommeboka tillater det, ikke når speilbildet sier ifra.

Her har jeg heldigvis ikke noe bilde:-)

Yes, det var litt uintressante fakta om meg. Har du noe i skapet som bør luftes?


5 kommentarer:

 1. Uinteressante? Nei, nei, nei. Når bodde du i Australia?

  SvarSlett
 2. I 2000. 11 år siden altså. Som om det var igår:-)

  SvarSlett
 3. Nei, du slår meg ikke - vi tapte 21-0 en gang (og det med fotballsko!) :P

  - Har virkelig vanskelig for å forstå at du skal ha vært dårlig i sport!

  SvarSlett
 4. Dette med å fortelle åtte ting har virkelig vært opplysende. Skikkelig artig å lese om hvilke andre ting som opptar eller er med på å prege disse spreke løperne. Moro! (c: Ha en god helg!

  SvarSlett
 5. Selv om vi har løpt noen mil sammen dukker det stadig opp ting man ikke allerede vet. Skulle gjerne sett noen bildeeksempler fra alle stilartene! Måtte mimre litt selv over min egen sefa-aerobic-berte-periode.

  Jeg deler for øvrig definitivt din frustrasjon over treighet! :)

  SvarSlett