Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

lørdag 31. desember 2011

Dra meg baklengs inn i 2012!

Inn i et nytt år, er det greit å starte med blanke ark. På bunnen av en bakke, på null. Litt kjipt at det også gjelder formen, men nytt år, nye muligheter.Jeg må sveives igang, trekkes opp og dyttes avgårde, men etter en vellyket løpetur samt en berusende sykkeløkt på SATS, kjennes jeg at batteriet så absolutt er gjenladbart.

Inn i 2011 hadde jeg, som seg hør og bør, noen fine forsetter.De kan gjennoppleves her.Og jeg må si at jeg har klart å holde de fleste. Det ble ikke sub 45 på mila, og året ble avsluttet med svimlende 15 løpte km i desember grunnet skade, men nå er det nye mål som gjelder!

O Store Mål i 2012 er Berlin maraton 30. september. De drøye 42 km skal først og fremst beseires, men jeg har et ønske om å tilbakelegge distanse på godt under 4 timer, helst under 3.45.

Det er lenge til september, så første delmål blir Fredrikstadløpet 25. mars. Sub 1.42, men det krever virkelig innsats fra 0 til 100, med tanke på den labre treningsmåneden desember.
Fredrikstadløpet 2011

Deretter skal jeg prøve meg på skogsmaraton i juni,  for å kjenne på distansen, og fordi jeg har hørt mye positivt om dette løpet.Og så innbiller jeg meg at 42 km i skogen på en eller annen mystisk måte er kortere enn samme antall kilometer på asfalt.

Skaubygda er et must. Dette lille arrangementet med den store utfordringen 21 km skikkelig terrengløp byr på, sjarmerte meg i senk i fjor.Det er definitivt noe annet enn et gateløp. I år skal jeg satse på terrengsko og en flott opplevelse, uansett tid.

Og så er det Birken da, 14 dager før maraton. Tror jeg får nøye meg med halvbirken; dumt å ødelegge maratonoppkjøringen med pinne stive ben.

I 2012 får korte gateløp vike for naturopplevelser, men det kan tenkes at de kan skvises innimellom, dersom det passer. Derfor har jeg ingen ambisjoner med mila i år, men med riktig og målrettet trening frem mot de andre løpene, kan det  komme som et gledelig bonus?

Uansett, jeg er klar for et nytt år, til å starte fra scratch. På nytt få med meg alle de fantastiske opplevelsene som løping tilfører livet. Langturen  på snøkledde veier en kald vinterdag. En tidlig morgen i soloppgang på vei til jobb, litt trøtt,  men ubegripelig fornøyd (og irriterende sprek?) resten av dagen.
På langtur i Stavanger med N

Lykkerusen som kommer når kroppen flyr, på våt, varm asfalt i skumringen, når syrinene dufter som mest og melder om sommerens ankomst. En klar høstkveld med crispy luft i skogen. Pesende oppover Kongsveien, jage syklistene, ta igjen, øke takten og passere.Skravleturer med Marit. Onsdagsøkta med Njaal; den beste kvalitetstiden for oss som par.
Bar asfalt etter en lang vinter!

De nervøse forberedelsene før et løp, kriblingen i magen som slipper taket i samme sekund som startskuddet går. Spenningen med å sjekke resultatlista, og stoltheten over å ha mestret, uansett tid. Lista er utømmelig.Og opplevelsene venter, rett utenfor døra. Snøre på skoa, og løp!
Godt og sprekt nytt år!


9 kommentarer:

 1. Godt og sprekt nytt år til deg også. Det blir virkelig et spennende år!

  For meg virker skogsmaraton tøffere enn by-maraton. Man blir jo så alene der ute... Men det er tøft, og du fikser det garantert. (c:

  SvarSlett
 2. Dette høres veldig bra ut! Godt at du har kommet deg opp av kneika.

  SvarSlett
 3. Blir andpusten av alle løpene. Andpusten og inspirert - og siden jeg har lovet meg selv å bli mindre nevrotisk når det gjelder løp, er det akkurat hva jeg trenger for 2012.
  - da er det viktig at dere tøffinger løper foran!
  Godt 2012!!

  SvarSlett
 4. Godt nytt år! Det ser ut til at vi kommer til å møtes på flere løp i 2012 :) Jeg synes skogsmaratonet virker myyyyye lenger enn Berlin maraton, med harde bakker og lite heiing underveis - men fordelen med det er at du kommer til å føle at du suser avgårde i paddeflate Berlin, skjøvet framover av alle tilskuerne! God trening er det uansett. Gleder meg til å følge deg i 2012!

  SvarSlett
 5. Janicke: Jeg vet, men jeg tror jeg vil bedras. På en måte er det fint å løpe litt for selv da, da er man fullt fokusert på seg og sitt, og ikke om alle de som løper fra en...

  Lille søster: jeg er ute av kneika, me på bunnen av en lang, bratt bakke.

  Ingalill: Litt anpusten skal man jo være da, og spent. Det er halve moroa etterpå, at man turte å delta.

  Astrid: Som sagt til janicke her over, jeg vil bedras! Men skogsmaraton blir for opplevelsens del, Berlin for å "prestere".

  SvarSlett
 6. Godt Nytt År som du sa nytt år nye muligheter. Godt at du er ute av kneika

  SvarSlett
 7. dette er en blogg jeg må følge med på fremover - vi har jo samme mål jo! vel, nesten hvertfall.. og jeg tror også at skogsmaratonet på en eller annen måte er kortere enn asfaltmaraton. det er noe med det å løpe i skogen og kanskje til og med litt for seg selv. på meg ser det ut til å bli venezia i oktober selv om jeg gjerne skulle blitt med til berlin - kanskje neste år. masse lykke til! gleder meg til å følge med på treningen og oppkjøringen din!
  :linn

  SvarSlett
 8. Ania: takk!

  Linn: moro med nye fjes! Og ikke minst med de som har samme mål som en selv. Vi får pese hverandre underveis :-)

  SvarSlett
 9. så absolutt! også er det moro å lese andres vei mot treningsmåla deres. inspirasjon til de grader! :)

  SvarSlett