Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

lørdag 10. desember 2011

4 x 4, 30-15....

For å få upp flåset, som svenskene sier, må det  min tilstand usedvanlig kjedelig, men absolutt nødvendig, trening til. Intervaller på ellipsemaskin er ikke noe å sette tanna i tapeten og hæla i taket for, men det hjalp helt klart på humøret! Endelig litt svett og anpusten.

I uka som var, skummet jeg igjennom en artikkel i DN aktiv  om intervalltrening , og denne gangen om 30-15. Det var det jeg prøvde idag, etter 20 minutters monoton ellipsing. Hu hei, det var en annen dans ja. Her kunne jeg malt opp og ned om hvor falleferdig man kan bli av mindre enn 20 dagers treningspause, men jeg lar være. The only ay is up!
Denne økta skal definitivt gjentas, og gradvis økes, idag ble det med ca. 12 runder 30-15. Litt masete blir det, å trykke på knapper ustanselig, og det er rart hvor fort de 15 hvilesekundene flyr etterhvert. Men som sagt, helt klart verdt det og min mentale tilstand er ikke lenger på bristepunktet.

Men så var det det da, hva er "best"? Hvilken intervalløkt gir mest? De nevnt i innleggets tittel, pyramide, 800 metere, korte, lange...? Jeg skjønner at svaret avhenger av målet, men hvilke økter bruker den ganske mosjonist når intervaller står på menyen? Og ikke minst, hvorfor?

Tilbake til virkeligheten. Kroppen verker, ikke bare på grunn av det unevnelige uhellet, men også fordi at alt har stagnert og stivnet, fra skuldre til fordøyelsessystem. Personlighetsendingen kan sikkert relateres til div. skumle diagnoser. Dette er virkelig et alter ego jeg helst ikke vil vedkjenne meg.

HVEM spiste alt det der?

Men, det er lys i enden av tunnelen. Ja, hvis rumpa mi ikke kiler seg fast da;-)


6 kommentarer:

 1. Så godt for deg å få en treningsmessig utblåsning. Er man glad i å trene er treningsforbud ren tortur for ens mentale tilstand. Det kommer kanskje ikke opp mot waterboarding, men skal uansett ikke undervurderes. Også for familien som også fort får lide litt for treningsabstinens-fremprovosert dårlig humør...

  Den 30-15 økten må jeg teste, leste om den. Ellers er 4 x4 min min favorittintervalløkt, men så frykter jeg intervalløkter generelt og liker egentlig ingen av dem. Det er vel uansett ikke enten eller, man kan (og bør?) kjøre litt av hvert.

  SvarSlett
 2. jeg kunne skrevet en hel avhandling om ulike intervalløkter... men det hele koker vel ned til at jeg varierer jevnlig mellom 5-10 ulike økter ;-)

  SvarSlett
 3. du er helt rett "the only way is up" hold humøret oppe, du skal snart i gang med løping ute og alt du skulle ønske deg

  SvarSlett
 4. Så godt å høre at du har fått opp pulsen igjen, for nå kan jeg tenke du er lei! Jeg lurer på akkurat det samme angående lange/korte/ulike intervaller, men det er nok sant at man bør kjøre litt av alt.

  Var det kjipt eller litt morsomt på ellipsemaskin? Jeg får den bare ikke til...

  SvarSlett
 5. Janicke: jeg liker også 4x4 men vet ikke om jeg kjører på hardt nok. det er faktisk en av de intervalløktene jeg liker å løpe ute, rundt og rundt i en park.

  Silja: jeg veksler også mellom forskjellige økter, mest for å "ikke kjede meg".

  Ania: tommelen opp for den. Snart er alt vondt i verden glemt.

  Marit: ellipse er helt ok, men det nyyer jo ikke å stå og tulle på den. Men det er av den gode gamle sorten, ikke de nyeste, de er helt håpløse!

  SvarSlett
 6. Hm, 30-15, det må jeg prøve, takk for tips! :)
  Godt det er desember, da, du får garantert snodd deg ut av tunnelen før vårsesongen starter ;)

  SvarSlett