Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

fredag 2. desember 2011

Mens vi venter...

12 dager siden siste ordentlig løpetur, på 9. dagen uten annen fysisk aktivitet enn å gå til og fra togstasjonen og opp trappene til kontoret i 5. etasje. Utrolig nok er jeg fortsatt ved mine fulle fem, sett bort fra noen enkeltstående episoder med hysteria, som forøvrig er blitt møtt med en varm(men svært løs) omfavnelse og medfølende ord fra min kjære mann.

Smertene sitter forøvrig såpass godt i, at noe annet enn å spasere til toget er utelukket. Men jeg savner å kjenne svetten renne på panna, hjertet dunke, musklene spenne seg. Jeg savner friheten av å løpe dit bena tar meg, få et friminutt fra jobb og hjem. Jeg savner SATS; jeg savner å instruere til øredøvende dunkemusikk, jeg savner yogaens beroligende effekt på en stresset, stiv kropp. Og om jeg var stiv i utgangspunktet, kan det umulig måle seg hvordan ribbekassen kjennes som nå. Jeg lengter etter å skyte brystet frem og trekke skulderbladene sammen, å høre den befriende knakingen.
I miss you guys!

Men på et mystisk vis, går dagene og ettermiddagene. Der jeg vanligvis ville trukket på meg treninsgklær, legger jeg meg nå på sofaen, ser barna herje rundt, og klarer kanskje å lure dem til å roe seg litt med å lese en bok. Plutselig får jeg sett på nyheter og TV-debatter, og lengselen og vemodigheten over å ikke kunne bevege meg fritt, holdes på en armlengdes avtand.

Men jeg ser fremover. Om noen uker er jeg good to go, och då jäklar!

Berlin marathon 30.9.2012 er klappet og klart, påmelding, så vel som flybilletter og hotell. Og gleden var stor da Marit meddelte at også hun skal være med. Åå, så mange fine lange turer vi skal få i løpet av 2012!
Marit, på vår, hittil, lengste ekspedisjon

Da maraton blir den store satsingen til neste år, må andre ting vike, deriblant triathlon. Men hey, jeg er fortsatt i begynnelsen av 30-åra, jeg har god tid i årene som kommer.

Av annen deltakelse tror jeg det neste år blir:
Fredrikstadløpet, 1/2 maraton (ny PB som i år?)
Sentrumsløpet
Skaubygda (du har ikke løpt i terreng før du har løpt denne)
Nordmarka skogsmaraton, for å kjenne litt på distansen
Birken. Problemet her er at denne går av stabelen 14 dager før Berlin. Jeg har kjøpt deltakelse i dette løpet til mine tvillingsøsken som fyller 40, skikkelig grei lillesøster lissom. Men vi kommer uansett ikke til å løpe sammen sammen alle tre, så jeg tror jeg velger halvBirken for eget vedkommende.

Ser ut som en bra plan? 

Apropos plan, trenger maraton treningsplan/ program. Forslag og ikke minst erfaringer, taes imot med takk!

Og så blir det sikkert et og annet løp her og der, kanskje Skarverennet, men der har jeg stilt uforberedt de to siste årene, så hvorfor endre på det? Dessuten ser det ut til at snøen ikke kommer til å lave ned på denne siden av nyttår, og det passer meg bra!
Snø på FJELLET. Sånn skal det være. Her fra Skarverennet 2011.2 kommentarer:

  1. Godt å høre at du lever og er ved nogenlunde godt mot! Og så kommer det garantert til å føles ekstatisk å kjenne svetten på panna igjen. Mange langturekskursjoner må vi få til før Berlin! Men det var de skiene da, spent på om/når de får komme ut av boden denne sesongen...

    SvarSlett
  2. Stakkars! Men godt du takler det så bra. Nå er det jo litt av hvert som skjer i denne perioden, så tiden går litt fortere enn ellers.

    Når deg gjelder treningsprogram sverger jeg til de som finnes på marathon.se, men det finnes vel nesten like mange program som det finnes marathonløp - så det er bare å finne noe du tror på og som passer deg og dine mål.

    Fortsatt god bedring!

    SvarSlett