Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

lørdag 31. mars 2012

Møte med det ukjente

Jeg tror de fleste tenker på løping som en nokså ensom og asosial greie. Men det trenger det slettes ikke å være! Spesielt på de lengste turene er det uvurderlig med selskap, det gir mange gratis kilometer.

Lettbent inviterte meg med på langtur arrangert av Espen Mosjonisten.  Det føles som verdens mest naturlige ting, en lørdag formiddag;  å sette seg på toget fra Oslo S til Hakadal, for så å løpe tilbake. Hele turen er ca. 32 km, men pga. lille E sin 3-års feiring, hadde jeg avtale om å bli plukket opp etter 2 timers løping. Meet me by Riksvei 4 liksom. Familielogistikk på høyt nivå! Hos Mosjonisten kan du lese mer og se bilder.

I perfekte forhold med sol og medvind satte 17 løpere av gårde fra Hakadal. Det ble lovet ca. 10 km padde flatt, 6-7 km lett stigning opp mot Gjelleråsen, og deretter slakt nedover mot Oslogryta. I 5:40 fart. Og da går det jo ann. Problemet er bare at når en gjeng habile løpere møtes, alle har en god dag, sola varmer, skravla går; ja, da går bena også. Når snittida på kilometeren var nærme 5 blank etter 18 km, dannet jeg gledelig baktroppen. Dessverre fikk jeg ikke testet om jeg kunne holdt følge hele veien inn, og det kjenner jeg litt på nå. For fremover mot maraton holder det ikke med noenogtyve kilometer på langturene!

Men jeg håper det kommer flere sjanser, for langturer er så mye mer overkommelige med inspirerende følge. Jeg suger til meg erfaringer og tips om morsomme løp, vanvittige persemål og løpeanekdoter. Og selv om det er litt skummelt å løpe en ukjent løype med vilt fremmede mennesker, så er det en fin erfaring. Å kaste seg i det ukjente; ingenting å tape, alt å vinne!


21 kommentarer:

 1. Syns du skal være fornøyd jeg. Nå gjør du bare neste langtur litte bitt lenger. Farten din er bra nok den. Maraton er snakk om mange km i beina - og en stor dose tålmodighet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange km i bena kan jeg jo alltids få til. Det var det med tålmodigheten da...

   Slett
 2. Veldig bra gjeng og oppmøte i dag! Det var tre av oss som lå i baktroppen som prøvde å bremse de ivrige fra starten - men de fleste løp jo i hovedgruppa som du også lå i =) Det gikk litt fort til tider i dag - men det viktigste var at alle hang med og det gjor de jo også da! Hele turen! Bra jobba! Du fikk jo også med deg de skikkelig bakkene så om du ikke fikk hele distansen så fikk du ivertfall det tyngste partiet. Nå vet jeg ikke hva du sikter på i maratontid, men jeg synes du så fresh, frisk og rask ut i dag ivertfall! 21km med løpsnerder er lettere enn alene :) Du hadde lett stått distansen ut i dag hadde det ikke vært for gebursdag, fordi da du hoppet av var det bare flatt og nedover igjen.

  Var hyggelig å møte deg! Veldig bra jobba i dag. Disse km på asfalt vil du få igjen for når du skal løpe maraton!

  Har deg på facebook nå, så du er invitert til neste fellestur også! Når vi stikker i marka skal det ivertfall løpes roligere enn i dag. Der pleier jeg å ligge rett under 6 blank :)

  Ellers er jeg helt enig med både Silja og Tim. Kilometer i beina er gull. Investeringer i langturer - UANSETT TEMPO - er gull verdt! Da blir maraton lett som en plett! (alt er relativt) hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker og bukker, sånn dagen derpå føles kroppen veldig fin.
   Når det gjelder maratontid, så er førtse mål og smile over målstreken på Nordmarka Skogsmaraton. Det blir mest for å teste distansen, og uansett tid vil jeg jo mest sannsynlig perse i Berlin noen måneder etterpå. Da satser jeg vel på et sted mellom 3.40 og 3.55. Som du skjønner, laaangt ander 4 timer ;-)

   Slett
 3. Veldig gøy at du ble med - litt mindre skummelt for meg (c: Du så sprek ut og hadde garantert kommet deg helt frem. Takk for turen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i like måte, det var jo veldig hyggelig.

   Slett
 4. Sprekinger - med flaks.
  Det er den eneste ulempen med å løpe A-B
  - tenk hvis man får motvind hele veien.
  Sprinkler beundring over deg også og uforståenhet over at det er mulig
  å løpe så langt - så raskt!!
  Solid Lørdagsinnsats.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååå, som jeg misunner dere disse løpegruppene i hovedstaden, rett før jeg setter meg på et fly for å løpe noen og tredve sammen med en GJENG andre. Må bare si at før NY-maraton hadde jeg ikke flere enn én tur på 30 km, men en del på mellom 20-28. Det gikk strålende. Nå har jeg heller ikke mer enn én på 34, og ganske mange rundt 20, og nå er det tre uker til start...Skrekk og gru. Men det blir to langturer til før den tid, en kommende uke (23) og en halvlang (17) åtte dager før. 5.40 høres helt knall ut. Jeg har jo fremdeles problemer med å fatte at jeg, ja, jeg, hadde 4.59 i snitt på siste halvmaraton-løp. Keep going, girl:-)

   Slett
  2. Det jeg skulle si, egentlig var bra jobba:-) Du er i form, I know. Og så gleder jeg meg til referat fra utendørsgruppa du skal lede i SATS-regi. Har de satt noen "krav" til å bli med, f eks ikke saktere enn 6.30.....

   Slett
  3. Ingalill: Thanx. Det var jo rimelig kraftig vind igår, så å løpe i motvind hadde gjort det mye tyngre!

   Trude: jeg snakket så vidt med en ultraløper igår under turen, og han mente man i maratonforberedelsene burde løpe lenger enn 42 km på en (eller flere?) treningsturer; for å ha kontroll på distansen. Hmm, vet ikke hva jeg skal tro. Uansett lar det seg vanskelig gjøre i det daglige. Bruker nok tid på trening fra før av. Men at jeg skal løpe en del turer på over 30 km frem mot juni, det er sikkert.

   Når det gjelder SATS Running Club så er "forutsetningen" at man skal kunne jogge sammenhengende i ca 1 time. Men uansett form, legges det opp til at mange skal kunne delta. Det er nemlig ulike intervalløkter fra uke til uke, så vi samles i pausene. Løper feks. 4x 4 rundt i en park, så man kan se alle som er med stort sett hele veien.

   Slett
  4. Ok, høres greit ut med en grense for deltakerne på SATS sin utendørsløping. Angående langturer, sliter jeg også med å få det til tidsmessig, og det er vel hovedårsaken til at det har blitt få turer. Grete Waitz skriver i si bok at man ikke trenger lengre enn 30 km-turer. Men, men - det er alltid ulike syn. Jeg skal bli flinkere til å legge ut på lengre turer, altså mellom 25-35, enn jeg har vært hittil. Har jo Berlin også i bakhodet, så den oppkjøringa starter jeg med uti mai en gang. Er gal i hodet, så 20. mai blir det København maraton, kun for opplevelsens del, det er jo kun fire uker etter London. Men jeg ser det an, altså...Kontingenten er jo "bare" 650 kr.

   Slett
 5. For en herlig tur! Perfekt vær og godt selskap er det beste utgangspunkt for en bra langtur! Gjett om jeg klødde i beina til å være med, men flere mil på asfalt er litt for risky med mine bein for tiden. Møtte på N som måtte ty til mølle, stakkar :) Kult at han har fått startnummer til Berlin!!

  SvarSlett
  Svar
  1. De skal ha noen langturer i marka også, da får du være med! Men først og fremst må benet ditt bli bra!!

   Slett
 6. Fantastisk tempo!!! Det er derfor jeg ikke kan være med på de turene, for selvom jeg kanskje kunne klare å slite meg gjennom 20+ km i 5:40 tempo, så vet jeg at det blir mye fortere...og rundt 5:00 klarer jeg bare max 10km. Bra jobba og det er lang tid til Berlin! Du klarer det fint

  SvarSlett
  Svar
  1. Tempo var nok litt i overkant for meg også, spes. om jeg skulle ha fortsatt i 10 km til. Men det som er fint med å øpe sammen med folk som er i bedre form, og når man løper i gruppe, ja da må man bare henge på!

   Slett
 7. Tøft! Gratulerer med en kjempebra treningstur :)

  SvarSlett
 8. Blir gjerne med neste gang. Hvordan vet jeg hvor og når jeg skal stille??

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Dette går via moderne jungeltelegraf, altså facebook :-) Ellers kan man følge mosjonisten.com, (blogg)det han som er "arrangør".

   Slett
 9. Ganske misunnelig jeg også, selv om dette er både for langt og for fort for meg! Men en gjeng å løpe langtur med hadde vært fint.
  God påske!

  SvarSlett