Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

lørdag 17. mars 2012

Porno for løpenerder


Jeg er vel i overkant interessert i løping og trening generelt. Jeg påstår at jeg ikke er så opptatt av treningsutstyr; men det er vel en sannhet med modifikasjoner. 

Jeg er på min tredje pulsklokke. Jeg har fire par løpesko. To par sko til SATS-bruk, og et ukjent antall sko som er kassert, men for fine til å kastes. De har fått en runde eller to i vaskemaskinen og brukes til hverdags. Jeg har 4-5 løpejakker, 7 tights, 3 løpeshorts, 4 langarmede løpegensere, og da teller jeg ikke ulltrøyene jeg bruker om vinteren. 7-8 t-skjorter, 2 singlet, 10-12 sports-BH, et ukjent antall løpesokker... og en hel del annet treningstøy som jeg bruker på SATS. For ikke å glemme drikkebelte, håndholdt flaske, sportsvarianten av høretelefoner....PUH!

Likevel liker jeg å tro at jeg har et relativt avslappet forhold til utstyr, jeg kjøper det jeg føler jeg trenger, og lever etter filosofien noe inn, noe ut. I praksis skal det bety at jeg kjøper noe nytt når det gamle er slitt/ødelagt/ "ubrukelig". Men det blir jo ikke helt sånn.

Denne uka har jeg vært som en unge like før jul. Dette er hva jeg har ventet på:


Jeg har hengt på Løplabbets nettsider helt siden januar og ventet på de nye skomodellene. Og når bladet som presenterer de nyankomne endelig var å få, sto jeg og skrapte på vinduene i Pilestredet for å få et eksemplar. Det er nå så og si bladd ihjel. 
Kondis dumpet i postkassa som bestilt før helgen. Hva skal man med gullrekka, når man kan ha slik lesing?

Apropos overskriften. For det er jo en ting å se og lese, men noe helt annet å gjøre det selv ;-) 

Disse ser mer slitne ut enn de er; knapt ett år gamle og fortsatt gode for et antall mil

Brooks Ghost

Det er stor forskjell på å ha behov for eller trenge, og det å ville ha. Og som jeg allerede har beskrevet, jeg er ikke en særlig bevisst forbruker. Jeg kjøper nytt, til tross for at jeg strengt tatt ikke trenger det. Fysj og skam.

Men drit i det, cause there beauties are soon to be mine:



Saucony Progrid Mirage 2, du kan lese mer om de her.

De hadde ikke min størrelse inne, så jeg testet et par som var litt knappe. Men det var kjærlighet fra første steg. Jeg som vanligvis løper på midtfot og faller tilbake på hæl hvis jeg er sliten, trippet på forfot med disse. De krever tilvenning, og Brooks'ene skal få henge med på langturene en god stund til. Men at vi skal bli gode venner, jeg og frøken Progrid Mirage, det tviler jeg ikke et sekund på!



16 kommentarer:

  1. Gøy med nye klær og andre treningsdippedutter! Jeg har gammel mobiltelefon til 1 krone, billigste pc og eldgammel ipod.. Så påstår at jeg slettes ikke er noen teknologifreak! Men har jo også pulsklokke til 3000 og sko til en samlet verdi av jeg vet ikke hva! Men det er investeringer da, hihi;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er absolutt en investering i egen helse og trivsel.Og noen gulrøtter må man ha.

      Slett
  2. Poro for løpenerder ja; uten tvil ;-) Synes forøvrig ikke man kan få nok løpe-stæsj; bare for liten leilighet ;-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Og dere har vel ikke lite heller, mtp at det er to som løper/ sykler/ svømmer, og at T kanskje får en del utstyr/ prøver?

      Slett
  3. Jeg har aldri helt forstått de som sier at løping er en billig hobby fordi man bare trenger et par sko og en shorts.... Jeg er enig med Silja. Løpe-stæsj får man aldri nok av. Jeg er så heldig at jeg er gift med en mann av samme oppfatning. Jeg slipper derfor å smugle i hus nyanskaffelser og lyve om hva de egentlig kostet. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Samme her! Men løpetøy og sko her i huset går av våre personlige budsjett, sånn at vi sikrer at unga får mat i det minste ;-)

      Slett
  4. Yeah babeh, mye god lektyre å få i postkassa om dagen - og enda mer kult å få brukt pengene på i butikkene... Løping kan være en billig hobby/idrett, men blir mye morsommere om man putter litt penger i det (((c:

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt klart! Jeg testet en del andre sko på Labbet også, men heldigvis var det ingen andre som falt i smak. Dessuten, selv om jeg hadde skiftet det mest svette tøyet, følte jeg meg ikke så fresh etter langturen, at jeg kunne oppholde meg i butikken i timesvis og prøve samtlige nye modeller. Da kunne det fort blitt dyrt.

      Slett
  5. Kansje løping ikke er så billig ( særlig når man må til fysioterapeut ol for å lege skader) likevel nok billigere enn andre ta slalom for eksampel. Som med alt annet handler det om prioritering! Jeg kjøper nesten ikke vanlige klær ( bruker uniform på jobben) og å spare på joggesko er ikke lønsomt ( fysioutgifter øker) så kos deg med nye sko når de kommer

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er elendig på shopping og "egenpleie", Farger glatt håret hjemme( med varierende hell;-) og bruker penga på feks.nye løpesko. Og de gangene jeg er på shopping, blir treningstøy liksom siste utvei. Finner jeg ikke noe annet, kan jeg alltids komme på noe nytt jeg "trenger" fra sportsbutikken. Men det skjer jo ikk så ofte da. Heller løpe enn shoppe!

      Slett
    2. Er man hekta, så er man hekta:-) Gleder meg til å lese om dine dater med Saucony. Enig i at frisørbesøk lett kan ofres for et par flunkende nye joggiser på beina....

      Slett
  6. Heller løpe enn å shoppe er jeg helt enig i. Jeg kan ikke fordra å shoppe, men i en sportsbutikk! Da får man meg knapt ut.

    SvarSlett
  7. Oi. Her kommer det frem :-) For å si det sånn - den grommeste buksa fra f.eks 2XU koster fortsatt myyyyye mindre enn en moderne olabukse. Og gir så uendelig mye mer glede.

    What me worry!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, og 2XU kler enten alle eller ingen, spørs hvordan du ser på det. Så sånn sett er det mye lettere å kjøpe den enn en dongeri ;-)@

      Slett
  8. Haha, kjente meg igjen i dette. Jeg har ikke så dårlig samvittighet for alle løpeskoene, for de får meg faktisk ut i frisk luft. Meget god investering, spør du meg ;)
    - Snasne sko! Jeg har fått meg noen turer i mine Mirage, det er vel den første modellen, vet ikke om de har forandret dem veldig, men de er i hvert fall utrolig deilige å løpe i og gjør det enkelt å komme frampå. Hva slags sko går du for i Fredrikstad?

    SvarSlett
    Svar
    1. I Fredrikstad blir det lettvektere, Brooks Launch.

      Slett