Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 11. mars 2012

Tung kropp, lett til sinns

Helg betyr tid til langtur. Og når det dessuten viser seg at man kan få følge på turen, både av sola og av Marit, så er motivasjonen på plass.
Nå er det dessverre ikke sånn at kropp og sinn alltid er enige...

For til tross for bare veier, nydelig vær, godt selskap, solbærsaft, til dels ny løype; det var tungt. Gårsdagens SATS-økt satt godt i bena. Jeg prioriterer ikke fremsiden av lår når jeg trener styrke. Når jeg da må knalle til med diverse knebøy og utfall annenhver lørdag, så sier det seg selv at stølheltsfaktoren blir høy. Heldigvis var følget mitt i samme modus. Vi fant frem til en felles rytme, og kilometerne tikket, sakte men sikkert, av gårde. Det er utrolig hvor mange ulike tema man klarer å være innom, i løpet av to mil. Min opplevelse var derfor positiv, til tross for en kropp som føltes som en mørbanka flodhest.Nordmarka Skogsmaraton er 3 måneder unna. Årets første mål , Fredrikstadløpet, er om 14 dager.

Dagens økt har gitt følgende erkjennelser:


 • 21 km er mye lengre enn 15 km. Jeg må respektere distansen, og ikke ta det for gitt at en lett 15 km treningsøkt  betyr at neste tur på drøye to mil går like smidig.
 • Jeg gir 105% på lørdagstimene på SATS. Godt er det, siden det er jobben min, men det sitter i kroppen.
 • Det er noe å tenke på i fobindelse med Fredrikstadløpet om to uker. Jeg kommer neppe til å slå min tid fra ifjor.
 • Det er greit om jeg ikke løper like fort som ifjor.
 • Jeg klarer å holde et positivt sinn, selv om kroppen klager.
 • Tunge økter gir god erfaring, og ikke minst verdifulle km på bena.
 • Å løpe sammen med noen er topp, ihvertfall hvis man er noenlunde i "takt".
 • 42 km er jævlig langt!!!16 kommentarer:

 1. For et perfekt løpevær i dag! Selv om kropp og bein var langt tyngre enn normalt, så er jeg storfornøyd med to mil. Snart tar vi en kjapp mil til jobb igjen :-) Men de derre 4,2 skyver jeg bort fra tankene en stund til...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, vi skal være fornøyd med den turen. Litt farge fikk jeg også:-)

   Slett
 2. Selskap er avgjørende når bein og kropp er tunge. Flott tur da - og fantastiske forhold!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er meget lettere når skravla kan gå!

   Slett
 3. Fine punkter til ettertanke!! Og mørbanka flodhest.... det var ca slik jeg følte meg på oppvarminga i dag! SÅ, la meg føye på et punkt til lista di; slike flodhester kan forsvinne ut av kroppen før man vet ordet av det! ;-) God treningsuke Anna! Fredrikstad fikser du lett som en plett ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Om ikke lett som en plett, så skal jeg nok få til det på et vis.

   Slett
 4. Fin-fin tur. Klarer ikke helt omstille miles til km, men er en mile ca 1,6 km? Joda, 21 km er langt og tyngre enn ei rask 15 km-økt. Samtidig har du jo distansen inne og vet hvordan du skal porsjonere. Lykke til i Fredrikstad, har troen på deg. Og du, 42 km - ja, det er også langt, men alt livet og ståheien rundt om i løypa løfter deg mer enn du aner:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig omregning.Mitt første maraton foregår nok dypt inni Oslos Nordmarka, og der er det langt mellom tilskuerne. Men i Berlin skal jeg passe på og suge til meg alle heiaropene!

   Slett
 5. Lykke til i Fredrikstad. 21km er lengre enn 15, 42.15km er enda lengre, men alt avhenger av innstilling og trening i forkant. Du ( og Marit) har god tid til å komme i form til dette. Jeg har "tunge bein" hver gang jeg løper25+ turer, men med trening går det over etterhvert man må være optimistisk

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jeg vet jo at når jeg øker antall km på langturene, så går det lettere etterhvert. Uansett vil ben og kropp reagere på så mange km med hard asfalt.

   Slett
 6. Hei Anna.

  Jeg heter Hanne, og er journaliststudent i Oslo. Jeg tar kontakt med deg da skriver en avsluttende oppgave om Berlin marathon. Jeg ønsker i den forbindelse (svært gjerne) å ta en rask prat med deg?- Kunne du sendt meg en mail, ringt meg eller sendt en sms, så kan jeg fortelle deg litt mer om hva jeg skriver om?

  Tlf: 926 89 257/ hanneflemmen@hotmail.com

  Håper jeg hører fra deg. På forhånd takk.

  SvarSlett
 7. Her var det mange kloke ord! Spesielt er jeg enig i at en tung økt betyr verdifull erfaring. Godt å vite at man klarer å bite tenna sammen når man må!

  Jeg gleder meg bare til Fredrikstadløpet nå - det er jo starten på løpssesongen! Juhuuu!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Astrid! Det blir så bra atte. Og så er vi jo alle i samme båt :-)

   Slett
 8. Den siste har jeg og tenkt mye over i det siste. Ok, 21 kilometer går greit - MEN 42 er dobbelt så langt!
  Uansett, herlig med langtur i godt selskap=)

  SvarSlett