Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

fredag 2. mars 2012

Å forfølge drømmen

Drømmer  er for meg noe større enn de hårete målene. Men drømmene må ikke være så store eller uangripelige, at de for evig forblir drømmer. Klart jeg drømmer om å komme meg opp i verdensrommet og hilse på månemannen, men det er ikke noe jeg tenker over hver gang jeg titter opp mot nattehimmelen.
Våre nattlige drømmer skal visst være et uttrykk for det vi opplever i våken tilstand, en slags bearbeidelse av det hendte liv. Kanskje dagdrømmene også baserer seg på et snev virkelighet og mulighet for realisering?

Ibsen skrev: Å tenke det, ønske det, ville det- men å gjøre det!
Kommer man nærmere å gjøre det ved å dele det?

Jeg har en klok venninne som jobber som coach. Hun sier at alle mennesker vet hvordan de ikke vil ha det: "jeg vil ikke ha dårlig råd, jeg vil ikke være overvektig". Men mange blir svar skyldig når de må sette ord på hva de vil. Og det er først når man kan formulere hva man vil, at man ta fatt på veien.

For bare ett år siden var jeg overbevist om at maraton, det kunne jeg ikke løpe før barna var blitt større og jeg kunne sette av mer (!) tid til trening. Distansen er fortsatt skremmende, og det er med dyp respekt jeg starter på den 16. juni, men inni meg vet jeg at med gode forberedelser og realistiske målsettinger er ikke maraton en utopi.

Slik utvikles drømmene. Først er de en fantasi, noen blir etterhvert en virkelighet. "Jeg levde ut drømmen", "drømmen ble til virkelighet".  Det høres forunderlig passivt ut. Ingenting skjer, med mindre du får snøballen til å rulle. Og hvem vil vel sitte gammel og grå, og angre for at man ikke realisere den ene drømmen, at man ikke turte å tenke ut tanken? Fordi det ble for mye styr, for mye innsats, for skummelt, langt utenfor komfortsonen. Og fordi man ikke delte drømmen med noen, ble det heller ingen forpliktelse for å forfølge drømmen.

Så herved skriver jeg, Anna, 34 år og noen måneder, i Oslo, Norge, Tellus, Melkeveien, på den store verdensveven, at jeg drømmer om en gang å bli en jernkvinne. Utfordre meg selv og mine fysiske og mentale grenser. Svømme 3.8 km, sykle 180 km og løpe 42. Etter hverandre.

La deg inspirere, fascineres og kanskje forstå mer av tiltrekningen mot det som grenser opp mot det umenneskelige:
Nå har jeg uttalt drømmen. Da er jeg kanskje ett skritt nærmere.

Hva er din drøm? Og tørr du å dele den?
21 kommentarer:

 1. Wow!! Det er en skikkelig hårete drøm - men jeg tviler ikke et sekund på at du har det som trengs for å kunne leve den ut. Det er så rått! Lykke til med drømmen!

  Drømmer om å gjøre et ultraløp - men tør ikke ennå. (c:

  SvarSlett
  Svar
  1. Men 35 km treningsturer er ikke ultraløp langt unna. Dessuten ser jeg for meg at ultraløpere har "litt erfaring" i livet, og dit er jo du på vei til høsten har jeg skjønt...;-)

   Slett
 2. Så inspirerende! Jeg er heller ikke i tvil om at du kan få til det der.
  Foreløpig er min drøm å kunne løpe mer, oftere... 50 km/uke + :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Når flyttepeset er over og vårens varme vinder blåser!

   Slett
 3. hahaha FANTASTISK!!! :-) Nå kan jeg ta helg med et STORT smil om munnen!! I likhet med å se de store stjernene brilliere på friidrettsbanen så kan Norsemanvideoene få det til å krible i enhver liten eller stor kropp ;-) Jeg tror jeg har sluttet å drømme jeg.... eller jo, jeg har en utopisk drøm om å slutte å spise sjokolade hver dag ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Videoen er jo utrolig godt laget da, med musikken og alt. Men jeg vet ikke om Norseman er det som lokker, den fjorden virker ikke så innbydende, dyp og svart og urolig.

   Slett
 4. Bare å hive seg på det :) Norseman er genialt vakkert og majestetisk flott :) Du vil aldri angre, selvom det gjør vondt underveis. jeg tviler ikke et sekund på at du ikke klarer det!

  Jeg har vært der oppe 6 ganger - og det har vært like nydelig hver gang (selvom kanskje Silja mener noe annet :) )

  Tim

  SvarSlett
  Svar
  1. Tim din dott; ikke dra min mening inn her ;-) Silja

   Slett
  2. Når mannen er glad, er kona fornøyd. Eller var det omvendt.Og det må jo være fantastisk, når folk vil gjøre det igjen og igjen. Eller er det det som er galskap?

   Slett
 5. wow - du er rå, anna! sånn her inspirerer, det...og drømmen min? vel, jeg drømmer om å løpe fra oslo og hjem til grimstad en sommer jeg, og nå har jeg jaggu sagt det høyt jeg og! god helg, fremtidige jernkvinne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et stykke det, men ingenting er umulig! God helg :-)

   Slett
 6. Fantastisk drøm, men ingenting er umulig og man vinner ikke hvis man ikke prøver . Tenk hvor deilig å oopnå drømmen��

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg vet, og hva har man å tape? pain is temporary, glory is for ever.

   Slett
 7. Åååh, jeg må innrømme at jeg i stillhet har ventet på en vakker dag å høre det fra deg. En fantastisk drøm som en dag kan bli virkelig, men da må det legges i mye innsats, og det er akkurat det du klarer! Du kan hvis du vil, og er det noe du har, så er det nettopp den viljestyrken og råheten som kreves! Det må jo være bortimot det største man kan oppleve (tør påstå det er et hakk hvassere enn å føde, kontroversielt eller ei).

  SvarSlett
  Svar
  1. I hear you. De som sammenlikner fødsel med maraton har kanskje ikke gjort det siste?
   men du, jeg må ha følge på veien, så nå MÅ DU BLI BRA IGJEN!

   Slett
 8. Digger mennesker som setter seg slike mål, slik som deg! Har selv satt meg et mål om maraton, og en liten liten del av meg drømmer også om triatlon en gang. Har jo svømt i 10 år, og sykle liker jeg også, så hvem vet:)
  Vi har alt for lett å fokusere på alt vi IKKE vil, vi må prøve å fokusere litt mer på det vi VIL! God helg, takk for et fantastisk bra innlegg=)

  SvarSlett
  Svar
  1. For de aller fleste er det nettopp svømmingen som er det vanskeligste, så da har du absolutt en fordel. Det er jo bare å prøve seg med en kort distanse først, slik jeg gjorde i Oslo Tri i 2011.

   Slett
  2. Hvor kort var Oslo Tri? Jeg er ikke i tvil om at du klarer å bli en Ironwoman en vakker dag. Vilje og motivasjon har du i massevis:-) Jeg blir inspirert av å lese om kvinner som deg - virkelig.

   Slett
 9. Hvordan får du til den Endomondologgen i høyremargen?

  SvarSlett
 10. Jeg hiver meg på de andre. Du klarer det du vil klare, du er supersterk!
  Selv har jeg en hel maraton som hårete mål/drøm.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan jeg, kan du! Stå på, hold på drømmen, og den er nærmere enn du aner.

   Slett