Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

fredag 26. august 2011

Offensiv eller defensiv?

Det var mye kraft som skulle til for å i det hele tatt komme seg opp og ut på løpetur idag.
Det hører til sjeldenhetene at jeg planer ut i vater på sofaen etter jobb. Men idag hadde jeg anledning; et stille hus, nøtter fra Den Lille Nøttefabrikken og nyeste Kondis. Det hører til historien at det var intervaller som sto på menyen idag. Inne, på mølla. Men når arbeidsdagen byr på 7.5 time stillesittende kontorarbeid, frister ikke innetrening.
Så der lå jeg, med tunge øyelokk, energien svant bort i takt med nøttene. Så bare det å komme seg opp og ut av sofaen og i treningstøy, var en styrkeprøve. Når jeg gikk ned å skifte, skinte sola. Knappe ti minutter etter sto jeg på trappa, og kunne konstatere at lavtrykket jeg hadde lest om på Yr.no, hadde nådd Holmlia.

Jeg vet ikke om det var regnet, nøttene eller ønsket om å bli fort ferdig som gjorde at den første kilometeren gikk unna på 4.15. Uups, her var det bare å sette ned tempo. Dagens løype er forøvrig veldig kupert, så tempo stabiliserte seg automatisk. Og det var et eller annet sted opp en av de mange bakkene at jeg kom til å tenke på følgende. Løper jeg offensivt eller defensivt?

Gitt at dagsformen er litt mer på + enn i -, og at jeg ikke skal løpe verken rolig langkjøring eller intervaller, men ja, bare løpe, en velkjent løype. Hva velger jeg da?

A:   Kjører på fra start, holder tempo oppe selv i oppoverbakkene selv om det koster, og tenker at det holder så lenge det holder.
Fra I Form-løpet i juni. Definitivt ikke defensivt (eller spes. avslappet)
 Eller
 B: holder igjen, kjører ikke "all in" i bakkene, og har litt mer å gå på, og vet jeg holder helt hjem og vel så det.
Altså A, offensivt, eller B, defensivt?

Jeg tror, dessverre, at jeg havner mest på B. Eller jeg tenker at jeg holder igjen, men så kjører kanskje kroppen sitt eget løp? For stort sett er jeg nokså pumpa når jeg kommer hjem. Men like ofte hdde jeg vel klart ett par ekstra kilometer, hvis jeg hadde måttet.
Jeg vet ikke om det ene er bedre eller mer riktig enn det andre, men det er nå sånt jeg funderer på en regntung fredagsettermiddag, 9 km langs fjorden og i skogen.

Hva gjør du?3 kommentarer:

  1. Bra gjort å komme seg ut etter å ha inntatt sofaen. Det kan være ganske så tungt, er inne i en treg periode og har fått føle på dørstokkmila... Har da inntrykk av at du er ganske offensiv. Ganske godt tempo på øktene stort sett. Den største utfordringen er kanskje den riktige miksen av offensive og defensive turer. Man skal liksom ikke gi jernet hver gang. Nyt sofaen! God helg! (c:

    SvarSlett
  2. Er nok mer b enn a. Kunne sikkert vært mer offensiv av og til. Tror en kombinasjon er best!

    SvarSlett
  3. Definitivt defensiv, så much so, at jeg regner et alternativ C.

    SvarSlett