Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 12. juni 2011

"This one is for Grete"

Etter en bråkete natt på ultrahippe Gansevoort hotell, som forøvrig mer er som en 24-7 nightclub enn et hotell, var det opp og hoppe 0600. Nervene var under kontroll helt til vi var på plass i Central Park. Da var det dokø, bagasjedrop, oppvarming uten mål og mening; same procedure as every time.

Jeg hadde jugd på meg en litt vel optimistisk gjennomsnittstempo, og fikk starte i første pulje etter eliten. Etter en rørende tale fra Jack Waitz (ja, jeg måtte sippe litt), var det pang!, og løp.

Skal si det gikk unna i starten, men jeg forsøkte å kontrollere tempo. Det var rundt 20 grader, men svært fuktig, så planene om å bare drikke på en drikkestasjon gikk i vasken. En slurk i munnen, resten over hodet.

Jeg og Ingunn, klare for løp
 

Central Park er nokså kupert, så vi fikk slite underveis. Jeg klarte å holde alle negative tanker på en armlengdes avstand. Likevel visste jeg allerede ved 5 km at  heller ikke dette kom til å bli noe perseløp.

Amerikanere er høflige og vennlige, og vi løpere fikk masse oppmuntrende rop fra såvel funksjonærer, tilskuere og andre løpere, som var ute på sin vante morgenrunde.Central Park 8 am
Etter vel 8 km passerte Jack Waitz og presidenten i New York Road Runners meg, og jeg tenkte "hei, Jack, kan'kke du coache meg litt nå, nå er det tungt". Jeg sa selvsagt ingenting, men prøvde å henge meg på de to eldre løperne, som nokså uanstrengt holdt en samtale igang. De to gamle vendte meg ryggen, og jeg fikk slite videre alene.

Jeg bad til høyere makter om litt regn, men ble ikke bønnhørt.  Siste 800 meter var en pest og en plage, i slak oppoverbakke; dårlig gjort tenker jeg. Men jeg kom i mål, ikke så værst overopphetet, til en helt ok tid.
Etterhvert fant jeg ut at jeg ble "Norgesmester" i dette løpet, og totalt på 318 plass av over 4500. Så selv om jeg synes tida er nokså ussel, var det det jeg hadde i meg idag. Underveis bestemte jeg meg for at jeg skulle ihvertfall ta i det jeg maktet der og da, sånn at jeg i etterkant skulle slippe å føle den utilfredsheten over ikke å ha gitt maks.
(Så får det faktum at jeg har prestert dårligere og dårligere på de 3 siste 10 km løp være noe jeg tar tak i neste uke...)


Senere hørte jeg gjennom jungeltelegrafen at jeg var med på både Tv2 og Rikskanalens dekning av løpet.Jeg håper jeg tok meg godt ut og representerte nasjonen godt. Denne var jo for Konge, fedreland og Grete!

9 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel overstått løp. Litt mye å satse på ny pers i annen tidssone, bråkete hotell osv. Og ja, det er tross alt litt kupert i Central park. Tiden er bra den, så synes du gjør helt rett i å være godt fornøyd. (c: Du så veldig bra ut på tv altså. Noen gang tenkt på å gjøre karriære der? (c;

  SvarSlett
 2. Grete ville vært stolt,
  (men hun var sikkert enda stoltere av at Jack løp ifra deg -))

  Gikk glipp av tv-opplegget, men tar jannickes ord for at du var skapt for boksen og at du bør være
  MEGET fornøyd.
  Grattis!!

  SvarSlett
 3. Gratulerer! Synes det høres ut som en morsom opplevelse!

  SvarSlett
 4. FANTASTISK!!!! For en opplevelse sier jeg bare :-)

  SvarSlett
 5. Der så jeg deg på NRK! Nå så jeg jo hva du hadde på deg, så da ble det litt enklere å lete. :o)
  Du så så bra ut, atte!

  Det må nok ha vært en opplevelse å være der. Imponerende innsats!

  SvarSlett
 6. Haha, har du forresten lagt merke til at Jack og Grete Waitz har samme munn? Jeg så det nå - han pratet akkurat som hun gjorde. :o)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med veldig bra gjennomført! Det må ha vært en så STOR opplevelse! Synes du skal være storfornøyd med tiden, det er tross alt et helt annet klima, i tillegg til at du sikkert hadde litt jetlag hengende i deg. Gøy å se deg på tv rett etter målgang! Du ser superbra ut!

  SvarSlett
 8. Gratulerer! Også på tv og alt! Søren at jeg gikk glipp av det...
  - det hørtes så kult ut, altså! :-)

  SvarSlett