Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 19. desember 2010

Test av ny Garmin klokke i løpevær for spesielt interesserte

De siste årene er jeg blitt mer og mer interessert i duppeditter. Jeg har hatt et par-tre ulike puls klokker, skritteller og nå senest har jeg brukt programmet endomondo. Det er et gratisprogram lastet ned på en android- telefon, og er GPS basert. Slå på GPS, sette på programmet, trykk start og "free your endorphines!" Vel hjemme er det bare å koble seg på et trådløst nettverk, og vips så har man løype, fart og diverse andre mer eller mindre interessante data både på mobil og på PC. Et genialt program, spør du meg.

Men jeg ønsker også å kunne følge puls og hastighet der og da, og da er det ikke så smidig med en mobiltelefon. Derfor har jeg brukt Polar RS300x med GPS. Det er bare det at det er skikkelig makkverk av en GPS, og den har bare blitt liggende i skuffen.

Det nyeste tilskuddet er en Garmin 210.

Jeg hadde egentlig siklet på en 110, en rosa sådan, men både Njaal og mannen på Løplabbet mente at dette var en bedre klokke. Ja vel da.

Til tross for etegildet hjemme hos og far igår, fristet egentlig ikke en løpetur idag. -10, snø og isende vind lokker frem sofagrisen i oss alle. Men jeg måtte bare teste klokka!

Av utseende synes jeg klokka er maskulin, derav ønsket om en rosa. Men nå ble det ikke sånn. Den er veldig enkel å betjene, og GPS koblet seg på umiddelbart. Bra størrelse på knappene og godt lys på skjermen gjør det enkelt å følge puls, tid og hastighet underveis. Vel hjemme må klokka kobles til PC, de dyrere modellene har Wi-fi overføring av data. Og vips så har man det foran seg, svart på hvitt.
Prøveløp i ruskevær

Vel inne på  "min side" på Garmin, oppdaget jeg noen festligheter
I can learn to like this!

Enn så lenge er dommen : njaa, litt usikker. Må testes mer. Men jeg er positiv, selv til svart.

1 kommentar:

 1. Hei :)
  Så spennende innlegg. Vet ikke om du kjenner til www.pulsblogg.no? Vi er 4 som blogger om trening, kosthold og helse - og vi bruker Garmin og Garminconnect. Vi spurte Garmin "om lov" til å blogge om bruken av Garmin og GarminConnect, fordi vi synes dette er kjempemotiverende hjelpemidler i vår trening, og nå har det blitt et samarbeide hvor de også bidrar. Men det er vi, brukerne, som blogger. Jeg føler meg litt lik deg (etter å ha lest om deg her inne), Linda er syklist og kom på 2.plass i sin klasse på Birken i fjor, Lars er lege og treningsnarkoman - han deltar på Triatlon, alle Birkenarrangementene m.m. og Birger løper og sykler og har både Grenserittet og Oslo Maraton med seg.
  Hadde vært kjempehyggelig om du ville gjesteblogge litt hos oss? Kanskje dele en treningsøkt med oss og fortelle om din treningshverdag?
  Bare å sende en melding på bloggen eller på Pulsblogg på Facebook.
  Mvh,
  Camilla Flodin

  SvarSlett