Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

onsdag 26. oktober 2011

Vanskelige valg?

Livet består av mange valg. Noen er lettere å ta enn andre. Å velge å snooze 20 minutter om morgenen er enkelt, å la være å gå innom kaffebar før jobb, fordi tida ikke strakk til hjemme til dagens obligatoriske kaffe latte, er vanskelig.  Bli liggende i den varme, myke sofaen eller kaste seg ut i regnet og mørket. Løpe til høyre eller venstre vel ute av døra?
Skogen i 12 km/t
Når det kommer til trening, handler valgene for meg ikke om skal -skal ikke, men mer om å velge rett tidspunkt for å slippe å velge bort så mye annet. Min familie og venner vet at trening, og særskilt løping, betyr svært mye for meg. Derfor støtter de meg, eller velger ihvertfall ikke å protestere så altfor høylytt når jeg  skal bare"stikke ut og løpe en tur" . Og så gjør jeg så mye av alt det andre livet har å by på etterpå. Dette er et bevisst valg jeg har tatt, det er slik jeg har valgt å føre livet mitt. Galskap og egoisme mener sikkert noen, helt nødvendig for min mentale og fysisk helse og generelle velvære, tenker jeg.

Men til tross for at jeg stort sett velger trening før de andre tingene, tar jeg meg selv i å fundere i ny og ne over hva som virkelig er viktig i livet. Og at det hele må være i en slags balanse.


I 2011 har jeg deltatt på 11 løp/ konkurranser, altså 11 "amputerte" helger. Og jeg elsker det! Men det opptar mye fysisk og mental tid og tilstedeværelse.
Oslo Triatlon 2011, en herlig tidstyv
Førstkommende lørdag hadde jeg store planer om Lørenskog halvmaraton. Så kom jeg på at jeg skal, for en gangs skyld, være med på fredagspils med jobben. Deretter har jeg muligheten til å gjøre noe så eksotisk som å gå på kino. Det blir en sen aften. Så kan jeg velge å bruke hele lørdag ettermiddag til å tenke og planlegge et løp som spiser opp hele ettermiddagen. Jeg kan velge å løpe med nummerlapp på brystet mot klokka. Tenke på minutter per kilometer, og legge opp et strategisk løp for ikke å møte veggen. Og på det beste få en ok tid, og en god opplevelse, som sitter i kroppen utover hele kvelden og gjerne litt ut i neste dag.

Eller, så kan jeg velge å stå opp med barna, spise lang frokost og tulle rundt i pysj så lenge vi gidder. Så dra på meg løpetøy og stå utenfor døra og velge til høyre eller venstre,  i skogen eller langs fjorden, akkurat etter hva som passer meg best der og da.Løpe på følelse, etter lyst og dagsform. Være tilbake før lunsj, og fortsatt ha tid til å dra til byen, gå på kafe, kikke i butikker og loffe rundt. Velge å henge en halvtime i lekebutikken, og si "nei, vi skal ikke ha det der" hundreogørten ganger. Spise klissete lørdagsgodt foran barne-tv, og sovne på sofaen lenge før detektimen.

Ja, det er noen valg som er klart enklere enn andre!

7 kommentarer:

 1. Ja takk begge deler, liksom. Noen ganger det ene, andre ganger det andre - og på den måten blir begge deler verdsatt enda mer. Nyyyyyyt!

  SvarSlett
 2. Jeg er nok i kategorien som ALT for lett prioriterer bort trening men samtidig hevder hardnakket at jeg ikke har noe valg. Med det mener jeg i grunn at jeg ikke ønsker, orker eller anser det som videre hensiktsmessig å trene på ugunstige tidspunkt på døgnet (typ kl.06 eller kl.21). For selv på de verste dagene med mye jobb++ så kan jeg helt klart ha tid til å trene når alle plikter er unnagjort; men, jeg er bare ikke villig til å slite meg ut med å skvise inn en økt så sent eller så tidlig ;-) SÅ viktig er helt klar ikke trening i mitt liv. Det er viktigere for meg å da ha samvær med min kjære samt få 7t søvn. Min bedre halvdel har derimot prioritert trening veldig høyt men selv han har nå "skulket" mer enn en morgenøkt til fordel for 7t søvn! Det blir å finne en balanse slik at man ikke blir utslitt av all logistikken rundt trening og konkurranser; mentaltstress krever mye energi det også gitt ;-) Silja

  SvarSlett
 3. Egentlig litt godt konkurransesesongen snart er over, så vi slipper disse valgene ;) - Ha en fin helg, uansett hva du velger. (Jammen er det godt helgen består av to dager, i hvert fall - blir det løp lørdag kan du fortsatt tulle rundt i pysjamas på søndag!)

  SvarSlett
 4. Jeg er litt som Silja, så det blir gjerne litt begge deler her også. Eller, ofte blir det løp som blir treningen min. Da kommer jeg meg ut og får vært sosial, barna får gjerne en tur til bestemor (eller ett barn drar til bestemor og det andre får kose seg hjemme alene i fred og ro noen timer) og jeg/vi får løpt. Flere fluer i en smekk. Det er verre når jeg skal komme meg ut på egenhånd. Da er det gjerne skal bare, skal bare, og vips så har tida gått.
  Det er litt deilig at løpssesongen stort sett er over nå, men da er det om å gjøre for min del å ta meg selv i nakken. Alle løpekompiser jeg hadde tidligere i høst har enten trukket inn på mølle eller løper ikke så mye lenger, så nå er jeg på egenhånd igjen. Da er det litt tyngre å komme seg ut altså. Derfor har jeg planer om et løp i ny og ne, kanskje en gang i måneden, så kan jeg liksom bare ikke gi meg.

  Og som Astrid sier, det er godt helgen har to dager, så kan man gjøre begge deler. :oD

  SvarSlett
 5. Hehe, enig i at kino er eksotisk! Vanskelig å velge mellom to suksessoppskrifter (luksusproblem, egentlig). For min del er det lett å velge bort kafé og lekebutikker nå som barna er i full trassealder ;-) Spent på hva helgen din bringer!

  SvarSlett
 6. Det ble lang frokost med pannekaker, aviser, bandyslag på gata med barna, IKEA mm. Kan ikke huske sist jeg og familien hadde en lørdag formiddag der vi ikke dro på trening....Så da ble det en liten løpetur på ettermiddagen for å tilfredstille rastløse ben:-)

  SvarSlett
 7. Anna, det høres smart ut selv om jeg ikke kan forestille meg hvordan det er på IKEA på en lørdag. Du er gæærn, er vel nesten værre enn en halvmaraton... fnis.

  SvarSlett