Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

torsdag 6. oktober 2011

Ulvehunger!

I tiden etter Oslo halvmaraton har jeg hatt et problem. Jeg er så sulten!
Dette fenomenet, som jeg kaller ulvehunger, er kanskje et lite problem i den store sammenhengen, men rimelig plagsomt.
De første dagene etter en lang, hard løpetur, er det greit å være litt i ubalanse, og da er jeg stort sett flink til å  fylle på med det kroppen ber om. Men hvor lenge skal det vare? Kanskje det blir for lenge fra selve aktiviteten til påfyllingen starter?

Etter en anstrengelse litt utenom det vanlige, det være seg trening eller konkurranse, passer jeg først og fremst på å få i meg væske. Vann, kanskje litt Cola, og så noe litt mer matnyttig, som Litago eller Yt.
            Favoritten!

Og så sklir det ned en banan. Med mindre jeg har tatt meg helt ut, da er matlysten redusert til null. Etter noen timer, og så fort hverdagen tillater det, er det middag eller  mat i en aller annen form. Jeg legger meg aldri sulten (og gleder meg hemningsløst til frokost).

Ellers spiser jeg 4 hovedmåltid hver dag, og supplerer med et knekkebrød, frukt, nøtter og/ eller youghurt som mellommåltid. Og drikker mye vann. Men likevel er jeg konstant sulten. Vekta (uten at jeg veier meg) er konstant, så det må jo bety at det enten sitter i hodet, eller så er det ikke nok næring i det jeg får i meg. Men energinivået er det ikke mye å si på. Det er svært sjelden at jeg har en dårlig treningsøkt, fordi jeg ikke har ork.

Etter en liten analyse, kan jeg si at på en vanlig uke løper jeg 3-4 økter, ca. 40 km. I tillegg har jeg 2-4 relativt anstrengende timer på SATS i uka, og så 1,5 time yoga. Og en styrkeøkt, nå for tiden med PT (og det er det schwung over!). Kjapt oppsummert blir det omtrentlig 10 treningstimer i uka, og det er jo ikke så voldsomt?

Det skal også sies at jeg de siste treningsøktene har merket denne ammoniakklukta (ketose). Og da er det vel underskudd for en som meg som absolutt ikke spiser lavkarbo?

Er dette noe å bry seg med? Kan jeg ikke bare spise? Joda, men det blir så altfor ofte at jeg støvsuger skapene for alt som er søtt.

Hva gjør dere andre sprekinger? Har du noen gode tips til god, rask, næringsrik mat, i fast eller flytende form, ev. et kosttilskudd, som kan stoppe meg fra å spise en hest?!


4 kommentarer:

 1. Ti treningstimer i uka er mer enn de aller fleste, det er klart du trenger å fylle på. Opplever ikke den sulten du forteller om (bortsett fra dagen etter maraton), men du har antakelig ganske høy forbrenning - og da er det vel ikke annet å gjøre enn å fylle på jevnlig med mat som metter?

  SvarSlett
 2. Jeg tror nok også at du bare må spise enda mer. Ti timer trening i uka er jo mye - til sammenligning trener jeg kanskje fire timer i uka, og jeg spiser helt klart mer enn jeg gjorde da jeg ikke trente. Det at du ikke går ned i vekt og har energi er jo forsåvidt et godt tegn, men det høres slitsomt ut å gå rundt og være sulten. Har ingen konkrete tips, annet enn at du nok er nødt til å spise som en hest ;)

  SvarSlett
 3. 10t i uka er mye i min verden. Likevel, jeg kjenner veldig godt til sultfølelsen du beskriver, jeg har det sånn støtt, også nå hvor jeg trener ca.3t i uka..... så det virker mer å være en generell tilstand hos meg og ikke såååå avh. av antall tremingstimer. Og jeg spiser egentlig ganske bra og regulerer opp matinntaket de dagene sultfølelsen herjer som verst (da blir det ofte varm mat til lunsj, gjerne pasta, samt også middag på kvelden). Det er helt sikkert individuelt hvordan og hvor sterkt man opplever sultfølelsen også. Jeg blir fort sjelven, får tåkesyn, hjertebank og hjernen går i shut down; på jobb tvinges jeg derfor til å spise ellers får jeg ikke gjort det jeg skal på laben ;-)

  Kanskje kjøre på med mer proteiner til lunsj som metter mer? Grovt brød, pasta, egg og kylling duger for meg. Knekkebrød, frukt, yoghurt, nøtter ol. som mellommåltid metter ikke min mage....

  Du kan jo også teste for ketoner i urinen selv om det høres ut som du helt klart kan (bør?) fylle på med mer næring; både i form av mer mat samt kanskje også noe tilskudd (du kan jo også sjekke ved å ta en blodprøve hvorvidt du trenger påfyll).

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner meg veldig igjen! Ulvehunger konstant, frustrerende og plagsomt. Jeg spiser omtrent som deg, men trener betraktelig mindre (5-6t). Amm.lukta er derimot lenge siden jeg har kjent, og det tror jeg er fordi jeg nå fyller på enda mer (om mulig) like før. Høres ut som det tar litt for lang tid etter trening før du får fylt på ordentlig mat. Proteinshake rett etter hjelper også, synes jeg.

  SvarSlett