Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 30. oktober 2011

365 dager, 1871 km

Det er så og si nøyaktig ett år siden jeg begynte å bruke Endomondo. Etter at jeg fikk Garmin klokke, har jeg også loggført løpinga på Garmin Connect. Men siden til Garmin  er nokså trist og grå, og dessuten er Bing- kart noe makkverk. Derfor har jeg tatt meg ekstraarbeidet med dobbel loggføring. Det er noe med å se sine tilbakelagte kilometer bokført, se utviklingen fra måned til måned, sammenligne tempo, antall økter og ikke minst, se hva mine (få) Endomondo-venner finner på. Og det beste av alt, det er gratis.

Og siden ett år er gått, er det på tide med en liten oppsummering.

Jeg har altså tilbakelagt 1871 kilometer i løpesko, fordelt på 198 økter. Det betyr ca. 9.5 km i snitt pr. tur. Gjennomsnittstempo har vært 5.16 min/ km, eller 11.4 km/t, om du foretrekker å sammenligne kroppen med et maskineri.

Til tross for en lang, kald og snørik vinter ifjor, ble det 590 km fra desember 2010 til mars 2011. Til sammenlikning med  vår, sommer- og høstmånedene april til og med oktober, da ble det nesten dobbelt så langt, 1069 km. I snitt løper jeg 16 turer i måneden, men et stykke unna målet om 40 km i uka.

Og hva har jeg fått igjen?
Holmlia. Home, sweet home.


Øvelser i god påkledning med Njaal
Winter wonderland på Gran

Stranda i Hua Hin, Thailand

Starten på Fredrikstadløpet

"Seiersrus" etter Skaubygdaløpet, med Marit

Brooklyn Bridge

Folkehav på Göteborgsvarvet

This one was for Grethe, 10 K in NY

Helsinki med truende tordenvær

Laaang tur i sommerskog, med Marit

Fullført Oslo Halvmarathon

Nervøs, men klar, før Oslo Triathlon

Oslo, en iskald ettermiddag i desember

Alt dette, og mye, mye mer, for kun 6 dager, 15 timer og 20 minutter...

11 kommentarer:

 1. Kult!!! Laptopen min døde for noen uker siden og jeg har ingen backup av treningsfilene mine.... ergo: ingen oppsummering er mulig for meg :-/

  Du har virkelig mange fine minner med løpesko på bena, ut fra bildene å dømme :-) moro!

  SvarSlett
 2. Så mange gode minner! Og så mange, mange mil. Det er vel ganske nøyaktig ett år siden første gang vi hilste på hverandre også - forhåpentligvis blir det utallige turer sammen framover. Kanskje til og med en skitur?!

  Hva synes du forresten om Dailymile?

  SvarSlett
 3. Så gøy å være med på kavalkaden! Imponerende mange kilometre du har klart å flette inn i en travel tobarns mors hverdag med jobb og mann og skole og barnehage og SATS. Stå på! Du har vært mye av min inspirasjon og motivasjon :o)

  Kunne gjerne tatt en ny tur til New York, det var deilig med tur helt alene uten barn.

  SvarSlett
 4. Silja: backup, backup, backup. Drit i familiebildene, det er treningsloggen som gjelder. Eller ha den på den store verdensveven, den kollapser vel ikke m det første...?
  Marit: vi har løpt noen mil sammen, og til vintern blir det ski. Skal du eller jeg gå på smøre- kurs? Dailymile bruker jeg bare pga den widgeten, nok et sted å loggføre liksom...
  Ingunn: Du har nå samlet en hel del km du også, på ganske kort tid. Man får til det utroligste bare man planlegger og legger dårlig samvittighet på hylla. Og du får bli med til Berlin i 2012 da vettu. Garantert barne-, men ikke smertefritt :-)

  SvarSlett
 5. Jeg så også på min statistikk i stad. 538 km på et år, mindre enn Mosjonisten.com hadde på en måned. :oP Men jeg har da brukt nesten 3 hele døgn på å løpe hittil i år. Sånne tall er morsomme å se. Jeg digger statistikken på Endomondo. :o)

  SvarSlett
 6. For et år - fine bilder du har her :)

  Jeg synes Endomondo ser veldig stilig ut, helt klart finere enn connect.garmin, men jeg logger også på jogg.se - så jeg tror ikke jeg orker å logge enda et sted... Eller kan man bare logge direkte i Endomondo, uten å gå veien om garmin?

  SvarSlett
 7. Jeg tror du kan logge deg inn på Garmin via Endomondo og bare føre over økten. Jeg husker ikke helt hvordan jeg gjorde det da jeg lånte meg Garminklokke i mai.

  SvarSlett
 8. Helt fantastisk, så mye du løper og i så fin tempo. Gratulerer med 1årsjubileum.
  Jeg også dobbeltlogger men jeg bruker Sports tracker og Garmin. Skulle ønske jeg klarte å løpe så fort som deg. Det er inspirerende å vite at andre småbarnsmødre klarer så mye trening (og har noe å vise til mannen hvis han klager på at jeg løper for mye):)))

  SvarSlett
 9. Så herlig oppsummering! Hva ville vel dette året vært uten løpingen? Mitt år hadde definitivt vært vesentlig mindre innholdsrikt. (c:

  SvarSlett
 10. Ania- alt til sin tid, fort noen ganger, sakte, sakte andre ganger. Variasjon er viktig, både antall km, tempo, løype og terreng. Og mennene, de skal bare være fornøyd,så spreke koner som de har!
  Janicke- livet uten løping og alle de opplevelsene, erfaringene og følelsene det gir, ville vært utenkelig. Så utrolig heldige vi er, som kan, og orker!

  SvarSlett