Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 31. juli 2011

En ikke hårete nok, men litt muggen, triatlet

I skrivende stund er jeg litt muggen. Muggen fordi sola skinner og ferien min er slutt. Og muggen som i sur, men også nesten i ordets rette forstand; mye av ferien har "regnet bort". Sånn er det når man velger ferie i de nordlige breddegrader. Neste års ferie går til syden, det er opplest og vedtatt.

Nok om det. Trening har det blitt. Selvfølgelig ikke så mye som jeg skulle ønske, men mine ønsker er sågar ikke i overensstemmelse med verken muligheter eller kapasitet. Og dessuten tror jeg at uansett hvor mye jeg enn trener, så er jeg aldri helt fornøyd. That's me.

Triathlon nærmer seg med stormskritt, og jeg har forsøkt å forberede meg. Gikk etter mye om og men til innkjøp av en våtdrakt. Bare å tre den på seg er en treningsøkt i seg selv, men når den først sitter, er den verdt både pengene og strevet. 
The Fly møter Catwoman

Jeg hadde store planer om atter en gang å krysse Randsfjorden, men opplevde et lite panikkanfall, så det utgikk. Crawlet derfor iherdig mellom de to bryggene vi har på hytta. Og siden Garmins produktmal skriver at Forerunner 210 skal kunne være i vann opptil 30 min, hadde jeg klokka på meg for å kunne måle tid og avstand. BIG mistake! Klokka tok natta, og jeg ble fly forbanna. Heldigvis var dette etter åpningstid hos Garmin kundesupport; jeg hadde nok ikke fått så god service som jeg fikk dagen etter hvis glosene hadde fått renne fritt i affekt. I morgen kan jeg hente en ny /reparert klokke på posten.

Det har også blitt litt sykling, og jeg er etterhvert blitt venn med tempostyret.
Friends, at last
Jeg har ikke så mye trøkk i bena, men satser på at det holder i 23 km. Moro er det uansett, og jeg blir sliten, men på en helt annen måte enn når jeg løper. For ikke å snakke om følelsen av slitenhet når disse to tingene foregår rett etter hverandre. Jeg har aldri tidligere følt behovet for å kaste meg på bakken og hive etter pusten!

Når det gjelder målsetting for triathlon, så er det overordna målet å gjennomføre. Med stil. Og da snakker vi ikke stil à la fotballfrue på vei til trening (sorry, ikke meninga å disse andre bloggere, men OMG!) men stil as in ok tid.
Svømmingen er min akilleshæl, klarer jeg 750 meter på 20 min tro? Syklinga skal kunne gjøres unna på 46 minutter, med mindre løype har noen lange, seige motbakker. Og 5 km testløpinga forrige uke ga en ok indikator på løpeformen. Dette var vel og merke uten sykling først, men med en langtur dagen før i bena, pluss en seig motbakke den siste kilometeren.
5 km

Enkel matematikk: 20+46+22= 88 + noen minutter på skift = 1 time 30 minutter, et nokså realistisk mål. Men langt ifra hårete nok for meg!
Resultatet gjenspeiler den reelle treningsmengden, intensiteten og kvaliteten man har investert, så enkelt er det. Og så kommer det så klart noen utenforliggende faktorer som kan spille inn, både positivt og negativt.

Årets mål blir derfor å gjennomføre. Så gjenstår det å se om jeg blir bitt av basillen, og om neste års mål blir mer hårete, eller om våtdrakta får mugne i skapet til evig tid.6 kommentarer:

 1. Fint bilde; er det flua eller catwoman?? ;-)

  Å gjennomføre med stil kommer du til å klare helt fint!

  Nå vet jeg lite om dine svømmeferdigheter, men jeg ville tro at du svømmer raskere enn 20min, og dermed er 1t30min en beskjeden og absolutt realistisk tid. Dette blir moro og jeg er sikker på at du kommer til å delta neste år også ;-)))

  SvarSlett
 2. Bare så det er sagt: det pleier være 500m svømming på sprintdistansen. Jeg ser at det i år står at distansen er 750m (og jeg mener å huske at det i fjor sto både 500m og 750m på sidene deres ...). Men er du heldig så er distansen 500m i år også og da har du allerede 1t25min ;-)

  SvarSlett
 3. Knallstilig i våtdrakt! Nesten en grunn til å begynne med idrett som krever denslags. Gitt at man har egnet kropp. (c: noen ganger er det helt klart en fordel å måtte vente litt før man tar en telefon/sender en Mail eller lignende. Forstår din frustrasjon, men det ser ut til at Garmins kundeservice fungerer godt også for deg.(?) Spent på din dom etter fullført triatlon!

  SvarSlett
 4. Silja: Jeg har sett at det ikke har vært samsvar med oppgitt svømmedistanse og rapporter fra deltakere. Krysser fingrene for at det er 500 meter.
  Janicke: All ære til Garmin for bra service og rask levering. Og klokka jeg har skal strengt tatt ikke brukes til svømming, men jeg var i vennet i 17 minutter, det er en laaang dusj det!

  SvarSlett
 5. Leste om en annen trialthet (heter det det?), han med klokketestebloggen, han plasserte klokka i badehetta, så han fikk målt riktig. Fungerte best med 310, da den skal være helt vanntett, måler uansett ikke under vann.
  - burde jo gå greit med mindre man har en proffere svømmestil -)

  Gleder meg, som de andre her, til å lese om, fullført suksessløp.

  SvarSlett
 6. Godt jeg har Polar; og nå har den nyeste modellen til polar også mulighet for å bruke pulsbelte når man svømmer... ikke så dumt det heller ;-)

  SvarSlett