Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

mandag 18. juli 2011

Ferietrening og etegilde

Ferien har vart en opplevelsesrik uke. Familien har vært på biltur fra Oslo, via Örebro (Sveriges kjedeligste by?), til Stockholm, videre med båt over til Finland og Naantali for å besøke Muumi-trollet, til Tampere og fornøyelsespark, videre til Helsinki, og med ny båt til Stockholm, for så å sture i bil hjem til Oslo igjen. Puh!
Her bor Muumi-trollet
Dette har innebært løping på ukjente plasser, til litt ukurrante tider. For å ikke forsure min kneopererte, ergo inmobile mann, og for at minsta ikke bare skulle si "mamma svett", måtte jeg ut tidlig. Jeg kan herved konstatere at min "smertegrense" går på 9 km før frokost. Så er det stopp, ihvertfall om tempo skal være noe annet enn lunting. Og etter såkalt soving i telt, var det ikke barebare å snøre på seg skoene før klokka åtte. Så noen av turene ble gjennomført av plikt, og var kanskje ikke gode der og da, men det føles uansett godt etterpå. Vel, med unntak av når jeg stormløp etter en gedigen hamburgermiddag, i duskregn, i en øde park. Våt til skinnet, inn i et ditto telt. Inn på fellesdusj, for å oppdage, naken og iskald, at i akkurat det avlukket funket ikke dusjen. Herlig! Rødvin og myggstikk toppet den kvelden.

Til tross for 4 løpeøkter og en styrkeøkt (jeg booker aldri hotell uten treningsmuligheter) innbiller jeg meg at buksa strammer mer idag enn for en uke siden. Ferie på ukjente plasser betyr ofte mat i en fei, restaurantbesøk og mengder med god mat og drikke, for ikke å snakke om kaffe, is, boller, godteri... Og når jeg drar til gamlelandet, må jeg bare trykke i meg alt det som smaker av barndom. La forresten merke til veldig mange overvektige finner. Kan godt forstå det med all den gode sjokoladen og lakrisen, men det er trist når også barna er på grensa til sykelig store.
Mmm

Helsinki var turens absolutte høydepunkt når det gjelder trening; jeg fikk skviset inn en mils sightseeing i flotte omgivelser.
Litt av Helsinki sett fra sjøen

Imorgen må SATS -abstinensen døyves før det bærer avsted på hytta. Våtdrakten bestilt på nett har ankommet, så nå er det bare å kaste seg ut i Randsfjorden!

5 kommentarer:

 1. Lykke til med innvielsen av våtdrakta; husk å ikke drikke opp hele Randsfjorden da ;-))) synes du har vært kjempeflink som har klart å skvise inn trening i det hele tatt jeg!! Respekt!

  SvarSlett
 2. Trening på telttur er det bare ekte ironkvinner som får til.
  ( - og ikke var du immobil i solidaritet eller, good for you -)

  SvarSlett
 3. Ja, kjempebra jobba! Visste ikke at finnene (også) var overvektige.
  Hvilken alder vil du anbefale mummiverdenen til? Er 9 for gammel?

  SvarSlett
 4. Lillesøster : 9 åringer vil nok synes det blir vel kjedelig, min 6 år gamle gutt var akkurat på grensa.

  SvarSlett
 5. Velkommen hjem! Høres ut som en super ferie, og må si jeg er imponert over viljestyrken - løping rett etter en natt i telt? og rett før du skulle inn i et vått telt? Puh! Regner med du har litt søvn å ta igjen :)

  SvarSlett