Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

onsdag 26. januar 2011

Å ta vare på undersåttene sine

Etter kveldens rolige langtur, som forøvrig ikke hadde blitt realisert hadde det ikke vært for avtalen med Marit, var det himmelsk å legge seg i vater på sofaen. Drikke en god smoothie, logge inn på garminconnect og beundre dagens løggførte tur, lese litt andre blogger ...Og så skjer det helt instinktivt. Jeg stikker føttene mine frem til Njaal og vifter litt med tærne. Jeg skal ha min daglige dose med fotmassasje!
Mine føtter er ikke særskilt pene, men de tjener meg trofast hver dag og fortjener den beste pleie. De  får en runde med fil og krem i ny og ne, og siden jeg på SATSYoga er barbent, har jeg stort sett også et lag med neglelakk på. Og så er det rikelig med massasje. Ømme punkter under føttene blir bedre og jeg er overbevist om at dette er positivt for andre kroppsfunksjoner også.
Fotsoneterapi


Jeg er også plaget av hallux valgus (utvekst av brusk på utsiden av storetåens grunnledd) og tidvise kramper under føttene. Da er massasje veldig godt. Og noen enkle forgymnastikkøvelser som å sprike med tærne eller gripe etter små gjenstander fra gulvet ved hjelp av tærne. Til det trenger man ikke en særdeles grei mann!

I slutten av januar måned har mine føtter bært min kroppsvekt gjennom vel 150 km i løpesko og over 20 treningstimer på SATS. Er det rart de fortjener litt ekstra oppmerksomhet?

1 kommentar:

  1. Åh, fotmassasje er det beste som fins! Og fordelen med å løpe kveldstid er at man kan strekke seg ut på sofaen med noe godt resten av kvelden (dvs ikke løpe rundt etter unger eller stresse rundt på jobb). Takk for en bra tur!

    SvarSlett