Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

mandag 17. januar 2011

Nike Training for RunnersNike og SATS har tidligere hatt suksess med Nike Dynamic Yoga og Nike Dynamic Training. Til min store glede er det nå dags for  Nike Training for Runners.


Den store løpebølgen er atter en gang over oss. Ikke siden 80-tallet, og knapt nok da, har løpsarrangementer opplevd større pågang. Tenk deg, når jeg stiller til start på Göteborgsvarvet, gjør jeg det sammen med over 50 000 andre!

Løpeforholdene ute er ikke optimale om vinteren. Det er for de spesielt interesserte og ivrige å trekke på seg lagvis med klær, brodder, hodelykt, luftoppvarmer mm og begi seg ut på tur. Noen tyr til tredemølle, men også det krever sitt. Den mentale utholdenheten er nok den som får trent aller hardest mil eller mil inne på et løpebånd.

Nike Training for Runners er en gruppetreningstime for alle, men spesielt utviklet til de som løper eller de som ønker å gjøre det. Fokuset er å bli smidigere, mer fleksibel, sterkere og mer utholdende i løpsrelaterte øvelser og muskulatur. Training for Runners skal inneholde elementer av strenght, cardio, flexibility, core og balance, og man trener i en "arena" med lag gjennom hele timen. I arenaet er det bånn gass! Nøye utvalgte øvelser utføres i intervaller på ca. 2 minutter, med korte pauser imellom.

Jeg har kun prøvd timen en gang, men er overbevist om at dette kan være et godt tilskudd av funksjonell trening for alle. Det er jo ikke til å komme utenom, at skal man bli god til å løpe, så må man løpe! Men litt alternativ trening er heller ikke å forakte. Kroppen bør utfordres slik at den er klar til kamp når vårens løpeutfordringer står for tur.

Løp og prøv på et utvalgt SATS senter nær deg fra 31.01.

I min leting etter noen bilder til dette blogginnlegget fant jeg denne, og synes den passet så bra til ikkesaaperfekt. De skal ha for det Nike, reklame kan de!

8 kommentarer:

 1. Genialt opplegg! Nike gjør mye smart om dagen:-)

  Det er helt klart øvelser som kan gagne løpeben, spesielt med tanke på å stryke lår og legger, gjøre de beredt for mil etter mil. Dette skulle jeg gjerne prøvd!

  SvarSlett
 2. Jeg også!
  , hadde jeg bodd en plass som kunne tilby annet enn fortausfri asfalt.

  (Nærmeste blir vel Elixia på Jessheim, hadde de hatt svømmehall ville jeg kanskje overveid det.)

  SvarSlett
 3. Vær så snill, la dette komme til Sjølyst :) (Men er det mest løping eller øvelser, slik at også sånne som meg kan være med?)

  SvarSlett
 4. Astrid,du får sjekke timeplanen på nettet.
  Øvelsene er nokså enkle og stiller ikke mer krav til koordinasjon enn det løping gjør.Man blir utfordret på spenst, sats, balanse, hurtighet og ikke minst styrke i core, sete og legger. Og det beste er at de fleste øvelsene utføres uten hjelpemidler og fint kan gjøre på slutten av en løpetur fpor å spisse teknikken eller bare for å veriere litt!
  Siri og Ingalill: Kan være Nike legger ut noen av øvelsene på nettsidene sine, skal følge med.

  SvarSlett
 5. Skulle ønske vi hadde noe slikt på vårt treningssenter også!

  SvarSlett
 6. Jeg sjekket, og det kommer hos oss - jippi! :) Men det jeg tenkte på er om jeg kan gjøre det nå som jeg har løpeforbud, dvs. om det er mest øvelser slik at det ikke belaster leggen, eller om det rett og slett er mye løping i sal?

  SvarSlett
 7. Astrid: det er ikke løping, kun "pausejogg", men klart at ett bens utfallhopp med sats (hvis det sier deg noe...) utfordrer det meste. Men prøv, mange øvelser du likevel kan ha glede av.

  SvarSlett
 8. Jeg har gjort endel slike hopp (tror faktisk jeg forsto hva du mente :P) i det siste, og har ikke fått vondt av det - så da er det "lov". Takk for tips, gleder meg!

  SvarSlett