Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

torsdag 20. januar 2011

Et kraftig spark ut av komfortsonen!

Min lange ferd mot triathlon har startet.

Til tider føles det som om jeg er ut på et kamikaze -oppdrag. Det skal svømmes, sykles og løpes; her må det rett og slett trenes på høygir, hvis jeg skal i det hele tatt overleve 13.august.

Jeg erkjenner mine svakheter, og har meldt meg på svømmekurs. Hver tirsdag i 8 uker kommer vannstanden på Lambertseter bad til å synke drastisk, da jeg lett slurper i meg halve bassenget og vel så det. Jeg kan svømme bryst og rygg, men crawl blir et helt annet kapittel. Utholdenheten og styrken er der, men teknikken? For ikke å snakke om pusten. Jeg snapper etter luft som en fisk på land; ikke rart jeg blir fullstendig utmattet etter bare ett par tak. De andre på kurset er heldigvis ikke så mye bedre, tre har vært på kurs før og er ett par hakk over meg, en er like elendig som jeg. Men de videregående trøster meg med at jeg vil merke fremgang. Etterhvert.
Klar for avansert plasking
Når det gjelder sykling, er jeg optimistisk. Eller kanskje bare naiv. Jeg har vært sykkel -instruktør på SATS i nærmere 15 år, og tar det for gitt at det vil gjøre det litt lettere for meg. Igjen, jeg har nok styrke og kondis, men teknikk, for ikke å snakke om egnet sykkel, er totalt fraværende. Nå er jeg så heldig at jeg har en venninne, Thrude, som er i Norgeseliten i sykkel. Hun har tilbudt meg coaching. Og det takker man ja til. Hun har også sagt at jeg kan få låne utstyr, men jeg er skeptisk. Har ikke lyst å vrake en sykkel med en verdi av en bruktbil.
Thrude, min ekspertcoach, til høyre

Løpingen går sin ukentlige gang. Jeg er godt i gang med å følge Run less, run faster- bokas opplegg, treningsopplegget FIRST. Vel og merke har jeg valgt ut halvmaratonprogrammet, men ett av de tre ukentlige øktene er intervaller. Tempo ligger definitivt over komfortsonen, og det er disse øktene jeg tror kommer til å bære frukter også i forhold til triathlon.

Triathlon føles ikke uoverkommelig. Uansett tid på målstreken har jeg vunnet. På veien dit har jeg nemlig beveget meg utenfor boksen, og utfordret meg selv på ting jeg ikke mestrer. Og den følelsen som venter meg etter en gjennomført sprintdistanse i Oslo Triathlon, etter mange måneders forberedelser, det er den jeg gleder meg til.

10 kommentarer:

 1. HALLO!!! Du sier ikke nei takk til å låne en doning!!! Vet du hva; og har hun ikke forsikret sykkelen sin kanskje mot små uhell?? hehe ;-) Og coaching.....WOWOWOWOWOWOW, det er jo dritbra!!!

  Og jeg kan love deg at du ikke kommer til å ha problemer med å komme til mål; jeg tror snarere "problemet" er at du er i mål før du har fått sukk for deg! GO go go, jeg blir helt gira av å lese dette her jeg :-)))))) juhu plutselig gikk jeg fra "klar for å ligge på sofaen i kveld" til å vurdere å trene like vel! Thanx!

  SvarSlett
 2. Silja, ja, jeg låner en doning! Håper du fikk en bra treningsøkt:-)

  SvarSlett
 3. Jeg synes du er supertøff som går på svømmetrening! Hadde aldri jeg turt (men så har jeg vannskrekk også). Du kommer til å klare tri'en så lett som bare det!

  SvarSlett
 4. Ja Anna, jeg kan takke deg og dette innlegget for at jeg gjennomførte 90min langtur på sykkel i går (ikke ofte at det skjer kan jeg si deg....det var vel så enklet som at det var min andre langtur på spinningsykkel i hele mitt liv!). Så all ære til deg for det! :-) Silja

  SvarSlett
 5. Dette blir spennende å følge med på.
  - hvis det er kun svømming og sykkelustyr det står på er jeg enig med Silja i at du er i mål allerede.

  Svømming er MYE lettere enn skigåing.
  ,tar bare litt lenger tid.

  (En gang skal jeg også!)

  SvarSlett
 6. Dette virker veldig lovende! Gleder meg til å følge forberedelsene... Hadde jeg kunnet svømme og sykle skulle jeg meldt meg på jeg også ;)

  SvarSlett
 7. Astrid, alle kan sykle og svømme, men alle , inkludert meg, klarer ikke å gjøre det så veldig fort...

  SvarSlett
 8. Du har helt rett, klart man kan...

  SvarSlett
 9. Morsom lesing. Jeg gjennomførte også mitt første Triathlon i fjor sommer og gikk nettopp på crawlekurs på denne tida i fjor. Det var veldig nyttig me eg valgte nå likevel å svømme bryst når det kom til stykket....
  Stemningen var utrolig god på arrangementet. De som var med meg som heiagjeng ble så fascinert at de meldte seg på i år. Gled deg....

  SvarSlett
 10. Kul blogg, fett design! sånt kan en amatør bare drømme om. Lykke til! Det er ikke så vanskelig som du tror. Jeg kom selv rett fra fengsel og klarte å gjennomføre. Men det er utrolig kult å komme i mål. GLED DEG!
  Hilsen stonedman2ironman.blogspot.com

  SvarSlett