Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

tirsdag 30. juli 2013

Endless summer

Ferie. For en deilig tid. Late dager, lyse kvelder, kløende myggstikk. Utall med gode bøker, is, brus, boller og sus. Legge bort klokka, ta dagene som de kommer og la humla suse.

Ja, med mindre ett dine største treningsmål for året blinker rødt som for oksen i tyrefekting. Da er plutselig ferien omgjort til en måneds treningsleir og søken på formtopping. De gode bøkene blir erstattet med så som så litteratur om mental trening, og kostholdet... Ja, det har faktisk vært preget av raske kabohydrater, både i fast og flytende form ;-)

Fant denne på salg, og tenkte jeg skulle gi den en sjanse. Ikke lett å gape over næringslivet, toppidretten og alt der imellom...

Juli har vært en god, variert og lystbetont treningsmåned. Vi har holdt oss på den nordlige halvkule, og denne sommeren var det et godt valg. Jeg har opplevd en og en halv dag med regn i hele ferien, og temperaturen har tross alt vært tålelig for trening, sammeliknet med fjorårets strabaser i glohete Tyrkia.

Fokuset har vært sykling. Over 400 km har det blitt, rolige langturer så vel som intervaller. Venninne Thrude har gitt meg et treningsprogram, som jeg har vært ganske flink til å følge. Bortsett fra de lengste langturene. Blaah så kjedelig det er å sitte på den sykkelen i mer enn halvannen time! Men jeg har gitt det mitt beste, og opplevd og sett mye fint. Fordelen med sykkel er jo at man får dekket store områder på relativt kort tid. Siste ordentlige treningsuka før Oslo triathlon er viet til intervaller, både lange og korte. Spent på hvordan lårene reagerer på 1 og 3 minutters hardkjør. I følge Thrude skal disse 'sjokke' systemet, og gjøre underverker. Er redd for at hennes og mitt ambisjonsnivå er på hver sin ende av skalaen. But I'll do as I'm told!

Jeg liker helt klart best å løpe, og det har jeg også hatt god anledning til i sommer. Om det er variasjonene, mindre antall kilometer eller  gleden av bare lår og armer og dra inn alle sommerens dufter, så oppleves ihvertfall formen som oppadgående. En av sommerens høydepunkter, bokstavelig talt, var turen opp til Spåtind sammen med storebror. Turen er 15 km tur-retur, og vel 600 høydemeter. På toppen fikk vi med oss en fantastisk utsikt, både mot Rondane og Jotunheimen.
Utsikt fra Spåtind, 1444 m.o.h
Storebror delte gledelig sine tips om nedoverløping i ulent terreng. Herremin for en pingle jeg er. Men jeg kom meg ned igjen, med skjelvende lår.

Ellers er det blitt mye fokus på kvalitetsøkter. En av sommerens 'favoritter' har vært 60 sekunders løp med 20 sek pauser, gjentatt i to serier á 10. Jeeeez så langt 60 sekunder er, og så fort 20 sekunder går! Men det gjør selve økta også, når man helt klart har definert målet, og holder seg til planen.
Og det beste er vel at av alle ondter i kroppen så har faktisk de få myggstikkene og rifter under føttene fra skarpe blåskjell etter varme kveldsbad, vært de værste. Hurra for variasjon!

Svømmimg er det dessverre blitt mindre av enn ønsket og håpet. Det er helt bakvendt, at det man mestrer minst og gruer seg mest til, det trener man minst på. Men ok, jeg har da krysset Randsfjorden uten å ha blitt slukt hel av en kjempegjedde, og det er da noe. Og ikke-lenger-så-lille Zola ble siste feriedag på hytta en badehund. Hun sto slukøret på brygga mens matmor crawlet frem og tilbake. Kanskje hun mente jeg trengte hjelp der ute, for etter meg satte hun ihvertfall.
Vi kom oss trygt på land, begge to
Oslo triathlon - 10 dager er jeg ved godt mot. Med målet fortsatt på trygg avstand tenker jeg at det ikke er så mye jeg kunne gjodt annerledes. Dette endrer seg helt sikkert i løpet av neste uka, da treningsmengden og -intensiteten skrus dramatisk ned, og rastløsheten og tvilen begynner å ri kroppen.
Da kan noen sitater fra den tidligere nevnte boka komme godt med. For selv om jeg ikke er helt med på alt forfatteren skriver, så prøver jeg å være bevisst på hvordan jeg tenker. Og dette får være et mentalt bilde jeg skal ha på netthinna i tiden mot lørdag 10.august


Og så skader det heller sikkert ikke med noe jeg fant på hytta innimellom en runde med armhevinger
For jeg er jo en heldig jævel som kan og får holde på med det jeg liker aller, aller best!

PS. Akkurat når jeg er ferdig å skrive, ser jeg at det bøtter ned. Plusser på en regnværsdag (halv?), og tenker at det passer perfekt for en rolig (kort) langtur i løpesko. Kom deg ut, det er nå det er sommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar