Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

tirsdag 6. august 2013

God nok?

Så er jeg inne i den siste uka før konkurranse. Det er ingenting mer jeg kan gjøre som kan endre den fysiske formen. Jeg har jobbet jevnt og trutt, prøvd å finne balansen mellom rolig og hardt, trening og restitusjon, ambisjon og nivå, glede og 'plikt'. Jeg føler meg relativt trygg på at jeg kommer meg fra start til mål, og har forutsetninger til å gjennomføre det hele med stil og til en helt allright tid (les igjen: balanse mellom ambisjon og nivå). Jeg føler meg i god form, jeg prøver også å tenke meg selv god, kanskje til og med litt bedre enn det jeg er, for å kunne dra ut det lille (jf boka jeg refererte til i forrige innlegg).

Men så sitter det en liten djevel på skulderen min. Den hvisker til meg. At jeg ikke må tro at jeg er god. Nokså elendig til å svømme faktisk. Ser dumt ut gjør det også. Bare er en glad amatør på sykkel.  Midt på treet, medioker. Må ikke komme her og tro at det jeg er i ferd med å prestere egentlig er noe storveis i det hele tatt. Treningsgrunnlaget er vel heller skralt?
Noen ganger sågar brøler djevelen i øret mitt at jeg er helt elendig, og at jeg bare må belage meg på det verste. Ikke ha noen forventninger, for da blir jeg bare skuffa! Jeg har ikke det som skal til. Jeg gir opp når det gjør vondt. Jeg er ikke god nok.

God nok for hvem?

Sånn er det vel for alle som skal prestere noe, og møte først og fremst sine egne, nådeløse krav. Men det står jo ikke om liv og død, gull eller sølv, vinn eller forsvinn. Verden holder ikke pusten mellom 1045 og 1345 lørdag 10.8.2013. Det skrives ikke verdenshistorie.

Det står derimot om noe langt viktigere enn edle medaljer eller løyperekorder. Det står om troen på seg selv, å vise seg selv at det nytter. At det å ikke ha skulket en eneste trening i hele sommer faktisk bærer frukter. At jeg kan lage en plan, holde meg til den og at den fungerer, helt fra påmelding til mål. At jeg kan hvis jeg vil.

Det er nå jeg må bruke mentale bilder. Jeg har ikke lykkes helt i finne 'mitt dyr'. Men så kom jeg på noen bilder jeg brukte i et innlegg i 2011 når jeg var skadet og ikke fikk trent i det hele tatt. Og de får meg i det minste til å dra på smilebåndet.

Skal det være sånn:


eller slik: Så du din lille djevel kan bare pakke sakene og stikke! For denne dama er beintøff motherf****r, pain is my middle name og alt det der. Bare kom opp på Sognsvann på lørdag og se. Hvis du tørr!

13 kommentarer:

 1. Fra hva jeg har sett så har du jobbet bra og målrettet og du har levert bra på treningsøktene dine! Du har jo til og med kjørt flere overgangsøkter - du burde jo hatt diplom for svarte svingende!! Grunnlaget er mer enn bra nok.

  Og etter en rask titt på resultatlista så ser du at du kommer til å være helt i øvre del av resultatlista - så egentlig er du ikke god nok - du er ALT for god!! Du burde bytte plass med meg å stille i NM!! ;-) Så skyt ned den djevelen fra skuldra og senk skuldrene - du er i form og du vet det! MASSE lykke til - husk å ha det gøy!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kunne klemt deg flat for det svaret Silja :-D Takk, du har for vane å kunne tette de små hulene i selvtilliten min. Husker så og si hver gang et butter imot at du en gang skrev som kommentar at jeg måtte la kroppen jobbe for meg, og det har kommet så godt med mange ganger.
   Lykke til selv, det vil helst gå godt!

   Slett
 2. Ikke bare er du god nok, men du er dritgod! Så det så:) Hvil deg i form de neste dagene, stol på deg selv og det du har gjort. Dette går kjempebra. Og forresten, det ser IKKE dumt ut når du svømmer! LYKKE til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk.
   Mon tro at en mann hadde tenkt på at det ser dumt ut? Eller om en mann bare evner å skvise kroppen sin inn i en åletrang gummidrakt, slå seg på brystet og si 'here it goes!'
   Lykke til til deg også!

   Slett
 3. God nok - helt klart! Heier på deg Anna, syns du er knalltøff:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Siri. Alle trenger å bli heiet på:-)

   Slett
 4. Hun nederste der er AKKURAT sånn jeg ser på deg! Du er knalltøff og kommer til å ruuule på lørdag. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, det er jo sånn jeg ønsker å se meg sjøl også da. Savner t.o.m røyken (ja, jeg røyket faktisk en hel del før i tida. Yæk, det er ekkelt å tenke på. Men ser av og til litt kult ut. Ihvertfall på film...)
   Takk Astrid!

   Slett
 5. Klart du er god nok, og langt mer. Du er tøff og har gjort jobben. Tvil er vanlig før målet skal fullføres (man glemmer det bare selv, stort sett hver gang, når målet kommer tett på). Du kommer til å gjøre ditt beste, og det tar deg antakelig ganske godt opp på resultatlista. Hold fokus, vær nervøs men ikke brenn av for mye energi på det. Og ikke glem hvorfor du driver med dette: På en eller annen måte, i en eller annen form, så synes du dette er forbasket gøy! You go girl! (c;

  SvarSlett
 6. Anna, du er god! Det du skriver om lyder velkjent fra andre livets områder, som arbeidslivet: Det er visstnok slik at det ofte er de som er veldig dyktige i det de holder på med, som gjerne nages av slik tvil om man er god nok. Det kan faktisk være produktivt - slik unngår man å ramle i fellen med å overvurdere egne ferdigheter og undervurdere utfordringene en står overfor. Det gjelder bare å finne en balanse mellom grundige forberedelser drevet av respekt for utfordringene og lammende angst. Jeg tviler overhodet ikke på at du har funnet den rette balansen. Lykke til lørdag, søs - vi heier på deg fra Indre Arna!

  SvarSlett
 7. Du har hatt imponerende selvdisiplin og vært så strukturert som jeg bare kunne drømt om å bli. Dette blir en stor opplevelse, og jeg er sikker på du også kommer til å nyte å kjenne kroppen jobbe for fullt underveis! Tøffeste dama jeg kjenner, du! Har tenkt å ta turen opp for å spane og heie på deg ved svømminga :)

  SvarSlett
 8. Den djevelen kjenner vel de fleste av oss når det nærmer seg. Ikke hør på ham. Eller overdøver ham. Heier på deg!

  SvarSlett
 9. Overhør ham, mente jeg. Måtte smile av "de mentale bildene".

  SvarSlett