Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 10. februar 2013

Jeg har en plan!

Ja, jeg vet at det er noen som har sagt det før, og at det ikke ble direkte vellykket... Men jo, jeg mener jeg har en god plan...

Januar ble en bra treningsmåned, men med en relativt laber løpemåned med kun 117 km. Det skyldes mest den ene, frivillige  løpefrie uka. Og det blir nok ikke så mye 'bedre' i februar heller. Og denne gangen er det litt skaderelatert.

Etter en økt, kjente jeg en stikkenede, irritert følelse under høyre tåball. Som om huden var litt tynn, og tåballen manglet 'kjøtt'. Det kjentes litt som om det var en penpipe som stakk ut. Google, google og voilá: Mortons metatarsalgi er min lekmannsdiagnose. Det er ikke særlig vondt, men ømt, og denne jævelskapen skal stoppes, før det utarter seg. Så jeg har sett meg om i løpeskoparken, tatt farvel med noen sko, og eksperimentetrer litt mer med sålene jeg fikk laget når kneet var på sitt verste våren 2011. 
Men jeg er ikke overbevist om at det ikke er nettopp sålene som kan være en del av problemet. Og da blir jeg ikke blid, for de var ikke billige, og altså ikke særlig gamle!

Men jeg stresser ikke, for jeg fyller tida med langrenn, styrke, timene på SATS og svømming. Hittil i år har jeg svømt over 8000 meter, gått over 4 mil på langrenn  og trent styrke minst to ganger i uka. I tid har jeg i januar trent ca. 35 timer mot ca. 30 timer, som er mer gjennomsnittlig.

Den geniale planen må  være relatert med målene.

Og målene i år er  (ikke uttømmende:-)


Nibbeløpet- Geiranger halvmaraton- 1500 høydemeter


Oslo triathlon- olympisk distanse- 1500 m svømming- 40 km sykling- 10 km løping

Ny pers på mila  (< 45.51)

Fra Hytteplan 2011. Smiler på vei til ny pers. Litt mer å gå på?


For å nå disse målene trenger jeg ikke å løpe mil etter mil. Jeg trenger å bli generelt mer utholden, få mer styrke i bena (og hodet), bedre svømmeteknikk, bli trygg i åpent vann, og selvfølgelig: pushe grenser når det kommer til fart. Ut av komfortsonen!


Min plan som følger:

Til midten av februar skal jeg trene etter innfallsmetoden, altså det som passer inn og det jeg har lyst til. Det er et liv som skal leves ved siden av trening også, og nå er det kommet enn liten valp inn i den. Hun liker ikke kulde og snø...

Fra midten av februar blir det svømming 1-2 ganger pr. uke, styrke 1-2 ganger, og minst tre løpeøkter. En terskel, en intervall og en langtur. Og noe langrenn, dersom forholdene holder seg.

7.april åpner løpesesongen, og jeg har tenkt å teste formen i Fredrikstad. 5 km, bånn gass.

Fra april til juni må langturene gradvis bli litt lengre, og det er de lange bakkene som må forseres. Jeg gleder meg til bar asfalt og bakkeintervall opp Kongsveien x flere, samt topptur fra Majorstua til Tryvann.

Før sommeren, skal en ny sykkel i hus, og fra 1. mai-ish skal jeg begynne å sykle til og fra jobb. Det blir nok ikke hver dag, men flere ganger i uka. Jeg bruker ca 30 minutter på å sykle, mens gå-tog-gå tar 40 minutter. Valget bør være nokså enkelt.

Sommeren kommer til å bli varm og solrik, og i ferien skal jeg svømme masse i Randsfjorden. Jeg har svømt over en gang før, og det skal gjentaes, denne gang med våtdrakt og crawl. I Søndre Land er det også fine sykkelforhold, og jeg regner med å ha en del mil i bena før august.

Milpersen 'sparer' jeg til Hytteplanmila i oktober. De siste 10 km av triatlon egner seg ikke til annet enn  å komme seg i mål med livet, og begge linsene, i behold.

Dette mener jeg fast og bestemt er en overkommelig, fornuftig og realistisk plan som tar hensyn til hverdagen, med jobb og familie.
Iverksett!


Hve er dine planer? Eller tar du det litt som det kommer?

17 kommentarer:

 1. Syns det ser ut til at du har en god plan, og når isen går i Sognsvann kan vi møtes til noen våtdraktøkter:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Jeg er full av angst der ute på det svarte vannet, helt alene. Så selskap, det sier jeg ikke nei til!

   Slett
 2. Dette høres ut som en veldig bra plan! Det er lurt å være realistisk. Når man ikke trener på full tid. Samtidig er det deilig å pushe seg litt. Og det høres det definitivt ut som om du har planlagt å gjøre.

  Jeg skulle ønske at Nibbeløpet var en del av min plan for 2013. Men det går ikke i år. Min plan er å løpe der igjen neste år eller noe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og jeg tror faktisk at det å variere treninga kommer til å bare være positivt for meg, både for kropp, sjel og resultater.

   Slett
 3. God, konkret og realistisk plan. Jeg er nok en slik person som liker veldig godt strukturerte og konkrete planer, blir mye lettere å følge opp da. Trenger ikke "tenke" bare følge planen! Lykke til:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye man skal rekke her i livet, og da hjelper planer. Men de er jo heldigvis ikke skrevet i stein...

   Slett
 4. Jeg fniser stort; dette blir knallbra!! Kjør på og se deg aldri (ALDRI!!) tilbake! :-) Håper du får orden på foten fort som fy for DETTE, dette vil jeg ikke gå glipp av så: bring it on bitch! ;-))))

  Vi kan vel si at ting slettes ikke gikk etter planen her heller, eller, jeg hadde vel ikke egentlig noen plan men..... samma det vel, du skjønner hva jeg mener: tre uker uten trening er langt unna optimalt om jeg hadde en plan eller ikke. Siden jeg fortsatt er nede for telling så må vi ta mine planer senere; pr nå er planen å BLI FRISK igjen ;-) Hei og hopp så lenge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror foten ordner seg! (men idag på løpetur slo jeg hallux valgusen min som nå er helt blå! Er det ikke det ene, så er det det andre...)

   Det er anda tidlig i februar, og vi har all verdens tid. Så bli ordentlig frisk, og så: nyorienteringsfasen, er det ikke det det heter? God bedring!

   Slett
  2. Du altså ;-) Løper du stadig uten pigger eller bare virker det slik? ;-)

   Slett
  3. Jeg løper miljøvennlig!

   Slett
 5. Super plan! Det er ingen tvil om at det er en mye bedre plan enn rene løpeplaner. Denne planen gjør deg heltrent og veltrent og minimerer faren for skader! You go girl! (c:

  SvarSlett
  Svar
  1. Bikinisesongen 2013, here I come lizzom. Neida, men jeg tror det er dette som skal til for både kvalitet og overskudd.

   Slett
 6. Høres ut til å være en meget god, fornuftig og nøye gjennomtenkt plan!

  SvarSlett
 7. God plan! Har også lyst på triathlon men tør ikke. Svømmetrening krever så mye tid. Man må jo komme seg til svømmehalen.

  SvarSlett
 8. Men det som er artig, er jo å lære helt nye ting i voksen alder. De fleste kan jo svømme, på sitt sett og vis. Men det er veldig mosromt når man får til teknikk, og merker det på farta :-D

  SvarSlett
 9. Kjekke konkurranser du har som mål i 2013:-) Du er jo bra gjennomtrent fra før, så det dreier seg vel mer om å spisse formen inn mot de ulike konkurransene, tenker jeg - og det høres det ut som planen din kan bidra til. Spennende å følge deg nå framover - og lykke til med valp i hus, spennende, det også.

  SvarSlett