Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 17. februar 2013

23.23

23.23. Det er nakne, harde fakta. Det er den tiden det tar for meg å løpe 5 km pr. idag.

Jeg kunne skrevet en hel del om at jeg løpe på mølle, og at i en konkurransesituasjon, eller kanskje til og med på Bislett, hadde jeg sikkert klart å presse meg mer og knepet inn noen sekunder. Jeg kunne ment mye om hvor vanskelig det er å bestemme marsjfart på en mølle, når det er båndet som drar meg 'fremover'. Dermed blir det vanskelig å disponere, og jeg er ikke mentalt bygget til å gå hardt ut og øke når jeg løper alene på  mølla en søndags ettermiddag på SATS. Men nå løp jeg det jeg klarte, og disponerte slik jeg mente var klokt.

Jeg kunne tatt frem noen gamle bragder, da denne distansen ble løpt ett par minutter raskere. Men hva hjelper det , at jeg var raskere da?

Da er det 23.23 som står, og som skal brukes som et utgangspunkt frem mot Fredrikstadløpet 5K i begynnelsen av april, om 7 uker. I Fredrikstad skal selvfølgelig denne tida gruses, og den nye 5 km tiden skal være grunnlaget for videre trening.

I 2011 brukte jeg FIRST-programmet med stort hell. Målet med det 12 uker lange programmet var Göteborgsvarvet, og Fredrikstadløpet skulle bare bli et testløp. Der persa jeg så det sang! Og da var jeg drøyt halvveis i programmet. Det beste med programmet er at det legges opp til (minst) 3 løpeøkter i uka, og 2 økter med alternativ trening. Midt i blinken for meg! Det litt strevsomme med programmet er at det er rigid med tanke på tempo, og det passer dårlig med det ustabile vinterføret vi har. Men nå er februar straks over og jeg lukter bar asfalt og sølepytter!

Ikke sååå lenge igjen nå


11 kommentarer:

 1. Hehe, har ikke turt å teste meg på 5 kilometer - aner ikke hvor jeg hadde endt. Kort er vondt, og det er skummelt. Spennende at du tester et program for å øke tempoet. Følger spent med. (c:

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, kort er faktisk ganske vondt. Man bare må presse på hele veien. Det gjør sikkert mange når de løper halv- og helmaraton også, men DIT kommer jeg aldri.

   Slett
 2. Herlig; helt herlig og riktig fremgangsmåte, ikke no knussel - bare rett på sak. Me like ;-) Kikka på innlegget som du linka til og 12x400m intervall høres heftig ut i den farten; hvor lang pause har du da?? 5K i Fredriksatad sto på min opprinnelige plan men vi får se hva jeg gjør, løper jeg ikke så skal jeg i alle fall heie ;-) Masse lykke til; dette fikser du lett som en plett!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det forrige programmet var altså til halvmaraton, og 12 x 400 var da med 90 sek pause. Programmet har fått litt kritikk da det er ganske hardt, men det er klart at skal man løpe tre kvalitetsøkter i uka, så må man jo presse på. Og det presiseres at hvile og restitusjon er viktig, alltid en løpefri dag etter en økt.
   Fredrikstad blir jo som sagt bare en formtest. Bli med, bli med, trenger jo ikke å løep 'all inn'.

   Slett
  2. Ah! Skjønner. Personlig syntes jeg programmet så litt unødvendig hardt ut for 5Km pers men så kjenner jeg jo ikke alle detaljene....

   Vel, "all in" blir det uansett ikke men så sant jeg er i gang igjen med trening og lungene oppfører seg som de skal så ser jeg ikke bort fra at jeg stiller i fredrikstad ;-)

   Slett
 3. Lett som en plett sier jeg også.
  Lest ditt forrige innlegg om treingsvåren og måtte liste meg
  ut samme vei som jeg kom, men 5km løp er så fjernt fra jeg kunne finne på at det kan jeg glatt lese om. Også er jeg veldig nysgerrig på de der hundegreiene, er det ikke blitt neste fredag alt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Lett blir det vel ikke, men what doesn't kill you...osv.
   Hunden er på plass, rampete som få, diaré fra dag 1...Men det skal vel bli 'folk' av henne også. Og om ett år eller så har jeg en ski-og løpekamerat:-)

   Slett
 4. 23.23? Eh, for meg så hørtes det veldig fort ut (i forhold til min fart, som sist jeg sjekket var over 25..) Så jeg må bare skryte av deg jeg, og si at jeg syns du løper veldig bra med god fart :)
  Lykke til i forberedelsene fremover!

  SvarSlett
 5. Joa, men man sammenligner seg jo med tidligere tider. Og siden jeg 2 år siden løp på 21.22, føles dette jo veeeldig tregt i forhold. Men som sagt, kan ikke dvele med gamle bragder, nå er det nye kluter som må til.

  SvarSlett
 6. Dette kommer til å gå bra. FIRST programmet er veldig fint for å vite eksakt hvor hardt en skal presse seg selv. Progresjonen kommer nesten helt av seg selv.

  Du kommer nok å lukte på 21-tallet igjen i Fredrikstad. Jeg krysser fingerer og tær for bar asfalt og mildere vær fremover. Løping på mølla er et blodslit.

  Tvi, tvi. Jeg gleder meg å lese om fremgangen din, særlig nå som jeg må leve ut treningsfremganger gjennom andre :)

  SvarSlett
 7. Ja, for en begrenset periode er FIRST veldig greit. Men nå som det er vanskelig å løpe ute i et visst tempo er jeg veldig glad jeg kan variere med Bislett.
  Og din treningsfremgang kommer, men først har du jo andre store gleder og utfordrnger å se frem til :-)

  SvarSlett