Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

søndag 15. januar 2012

Møllebølle

Uten barnevaktmulighet, med løpehungrige ben; da er tredemølle løsningen.

Jo mer jeg løper, desto mindre har jeg lyst til å gjøre det inne. Det er monotont, og gir meg mye mindre glede og overskudd. Dessuten får jeg litt hamster-i-bur-assosiasjoner. Men la gå, det blir ikke så ofte.
Faktisk er det tre måneder siden jeg løp på mølla sist.
Så idag var planen klar; jeg skulle løpe i 60 minutter og således kunne føre opp et fornøyelig antall kilometer på ukestotalen.

Mølleløping krever musikk! Det bruker jeg sjelden ute, og SATS-radioens popsmørje gir meg ikke det lille ekstra energiboost som trengs. Dessuten er jeg, etter mange år som intruktør, yrkesdøv. Det vil si at når musikk skal spilles til trening, så skal det spilles høyt, rett inni øret! Dette gjelder vel og merke kun til det punkt der jeg "bikker over". Når jeg har løpt intervaller som værst, da har jeg slått av musikken på de siste dragene. Da er vel kroppen og hue så slitne, at all kraft og konsentrasjon må gå til å sette en fot foran den andre; det er ikke mer igjen til å absorbere støyen. Der var jeg vel ikke akkurat idag...

Apropos musikk, er det vanskelig å finne et par øretelefoner som sitter godt. Nå bruker jeg Sennheiser, de fikk god omtale i et blad.
Men, som vanlig, er disse testene gjort av menn, for menn. De er altfor store for mine nette små ører (:-) og må holdes fast av et pannebånd. Neste på innkjøpslista er et par med bøyle bak i nakken.

Selve løpeøkta ble ikke så bøllete som jeg hadde håpet. Den lille hurtigheten jeg hadde opparbeidet meg, er definitivt borte. Der jeg tidligere løp drag i 4.15-4.30 tempo, er jeg nå godt fornøyd på 5.00. Men siden det er maraton, uten de voldsomme tidsambisjonene som er målet, er det ikke så farlig.
Idag løp jeg 6 x 1000 meter med 500 meters pauser, og skal øke først og fremst antall meter utover vinteren. Og så kommer tempo som et bonus!

Uke nummer to etter treningsoppholdet, og jeg er tilbake på 40 km/ uka. Det er jeg godt fornøyd med, og har bestemt meg for å holde det der litt utover. Maraton er ikke før om 8 måneder, og jeg vil ikke risikere skader, eller å miste motivasjonen, med å øke antall kilometer for fort. Ja, nå er Skogsmaraton vel og merke allerede om 5 måneder, men jeg skal nok få løpt skikkelige langturer i god tid før det. Nå skal jeg bare kose meg med at jeg er igang, og at formen, sakte men sikkert, er på vei tilbake.9 kommentarer:

 1. Er det Adidas/Sennheiserne du har? Vurderer å kjøpe dem, men blir nå litt skremt om du mener at de ikke sitter. De er jo så godt pakket inn at man ikke får testet om de henger på øret i butikken...

  Bra at du har kommet så godt i gang, og jeg tror det er lurt å bygge distanse sakte. Skader vil vi ikke ha!! Du får jaggu klemt inn rimelig mye variasjon i treningen din. Imponerende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det er de; de fikk topp karakter i Aktiv trening, men de sitter overhodet ikke på meg!
   Variasjon er bra,både for kropp og hode. Savner enda litt mer styrketrening, men det er måte på hvor mange timer døgnet mitt har.

   Slett
 2. Enig angående musikken på treningssentrene. Den gir ingenting. Jeg tror jeg skal skaffe meg en nett liten i-pod, både til mølle og utendørs. Utendørs synes jeg stort sett det er greit å løpe uten musikk, men det kunne vært fint å ha muligheten.

  Bra at du er så godt i gang igjen. Jeg blir imponert når jeg ser loggen din på siden!

  SvarSlett
  Svar
  1. iPod kommer nå i små varianter, men likevel med nok minne til mange timer med bra løpemusikk. Vet at noe laster ned lydbøker også, men hvis jeg skulle lyttet til de, hadde det måttet være til svært rolige langkjøringsøkter.
   Ad. loggen, så har jeg tidligere ikke registrert all trening (SATS) på Endomondo, men når det er en mulighet, så hvorfor ikke. Og så skal det sies at 3-5 timer/ økter i uka er jobb, så selv om det er fysisk aktivitet og trening, så er det også betalt arbeid, og dermed litt "gratis", altså jeg må, om jeg vil eller ei ;-)

   Slett
 3. Slike høretelefoner har 8k også - og jeg er så glad vi ikke kjøpte 2 par i slengen som var den egentlige planen. De får overhode ikke plass i ørene, faller ut, gnager og er ekstremt irriterende. Den eneste grunnen til at jeg likevel låner av og til er at de har god lyd - ihvertfall iforhold til mine Philips med bøyler - som er behagelige og urørlige - men høres ut som en monoradio fra syttitallet. (jeg venter på at de skal slutte å virke så jeg kan kjøpe nye)

  Godt å se at du er i full fart igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ler ikke opp bakkene helt enda...

   Slett
 4. Du er godt i gang må jeg si. Og helt enig at du har god tid til å ta de skikkelig lange turer. De bør ikke taes på tredemølla :(((

  SvarSlett
 5. Høh, skrev en kommentar i går, men den er tydeligvis borte.
  Har Sennheiser med bøyle, og kan anbefale dem for oss med mini-ører, men jeg savner den dype, dundrende bassen.
  Du er så flink til de mølleintervallene! Må skjerpe meg. Og ja, du ble observert i godt driv på Sats, men jeg selv sto stille på en skøytebane hele dagen, invalid etter langturen... :(

  SvarSlett
 6. Det fortsatt vinter så du har fortsatt GOOOOD tid på å komme tilbake i form igjen! Du har en god base så du trenger bare bygge sten for sten og øke mengde og etterhvert også farten gradvis og vips så er du der før du vet ordet av det ;-) Det kommer til å gå strålende!!

  SvarSlett