Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

torsdag 3. juli 2014

Stille før stormen

Jeg er bemerkelsesverdig rolig, 3 dager før ett av årets store mål. Joda, det kribler litt, men noen sommerfugler er bare å forvente. Men O Store Tvil har ikke meldt sin ankomst riktig enda.

Jeg sjekker yr.no hver dag, og like ofte endrer værvarselet seg. I verste fall er det regn og stiv kuling. Jeg er vanntett. Og ganske muskuløs, så jeg letter nok ikke. Utfordringen er å pakke nok og riktig utstyr og klær. Så det blir skift til både sol, småyr og mer storm i kastene. Godt vi har stor bil.

Treningen forrige uke var tilnærmet normal, der intensiteten er opprettholdt, men i kortere bolker. Kunsten er jo å holde formen, for ikke å snakke om å toppe den, samtidig som jeg skal bygge opp overskudd og 'sult'. Det gjelder å slå seg med noe hardt i hodet de gangene kroppen vil leve sitt eget liv og 'bare litt til'. Den som spar, har.

Denne uka er det rolig trening, men innslag av korte, hardere momenter. Vanlig mat, mye søvn. Det siste er forresten nokså umulig med lakenskrekk, mann som ser på fotball -VM og skranger oppe halve natta og en hund som breier seg ut på tvers i senga.

Det er mye som skal tenkes ut og planlegges. En ting er alt som må pakkes med og huskes på.
Men like viktig er det å legge en plan, og gjerne plan A, B og C, som skal holde underveis. Bare ernæring er et kapittel for seg. Og jeg vet av erfaring at når kroppen er sliten, kobler hue ut. Bare det å strekke seg etter og åpne en gél-tube kan være å bruke for mye tanke og handlingskraft på annet enn å bevege kroppen fremover. Derfor må det lages en plan for hva som skal fortæres og når, og hvordan jeg lettest får tilgang til næringen.

Prøvd ut og godkjent av magen
Det blir 1,5 Nutrilett bar og 3 tuber Nugatti på sykkel, og vann. Deretter 2-3 gel (Winforce: Cola med koffein) ved løpestart, og etter 7 og 14 km. Og vann. Siste 2-3 km vet jeg at jeg ikke utstår tanken på noe annet enn cola. Så cola ved siste drikkestasjon it is.

Forøvrig er plan A at alt går strålende, sola skinner, det er medvind og kroppen lystrer.
Plan B inkluderer panikkangst i vannet, punktering på sykkel og  stein i skoen. I pøsregn og stiv kuling.
Plan C ... da tror jeg at jeg haiker tilbake til startområdet...

Poenget er at desto flere scenarioer jeg har gjennomgått og 'mestret', desto lettere er de å håndtere dersom de faktisk skulle oppstå. Det eneste jeg ikke helt har en strategi for er dersom alt går heeelt smurt, altså plan A. Hvor langt ned i kjelleren er jeg beredt til å gå for å skrelle sekunder og minutter av sluttiden? Det gjenstår å se, og kommer helt an på dagsformen. Jeg er ingen utpreget konkurransemenneske, men det hender jo at det glimter til også hos meg. Jeg motiveres forresten mer av å bli jaget enn å jage. Det gir meg mer kraft å holde konkurrentene på avstand bakover, enn å ta igjen enn rygg foran.

Jeg satser uansett på at nervene holder seg i sjakk, og at forberedelsene har vært grundige. Søndag kl 0805 starter jeg på en opplevelse og en reise som vil gi meg minner for livet. Jeg gleder meg!
Vært sliten før jeg! Her fra Nordmarka Skogsmaraton 2012. Hu hei så det går i 30 km og kramper de neste 12. Kom meg i mål, og var storfornøyd med crappy tid. Forøvrig bøtta det ned i flerfoldige timer.

6 kommentarer:

 1. Good shit - good luck! Jeg heier på deg fra Zermatt ;-) Dette blir bare så dødskult!!!!

  SvarSlett
 2. Liker ikke din Plan C altså:) ha ha!
  Men du; MASSE LYKKE TIL! Er det slik at alle jenter starter 08:05 ETTER Elite og NM?
  TROR forresten at jeg så deg på Sognsvann i går - jeg tuslet ned til vannet, da du kom opp....?
  Sees!

  SvarSlett
 3. Det heies fra de dype daler også. PlanA all the way!
  Jeg ser nugattitubene spres om seg, må skaffe meg noen slike.
  Heia Heia!!

  SvarSlett
 4. GoGirl! Plan A, uten tvil:)

  SvarSlett
 5. Hohoo, kjenner hårene reise seg i nakken! Er klar til å tvinne tommeltotter og vente spent på oppdateringer selve D-dagen. Lykke, lykke til, det blir dødskult!

  SvarSlett