Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

tirsdag 15. oktober 2013

Stengt for sesongen. Velkommen igjen neste år

Helt siden forrige blogginnlegg har jeg vært syk. Ikke akutt eller kristisk, men hanglete og småpjusk. Klam og varm i bølger, piggtråd i halsen, ubekreftede og ondsinnede rapporter om snorking og tilløp til panikk når tilgang til Kleenex har oversteget en armlengdes avstand. Hva er dette? Glem jernErna, det er jo jernAnna, Annamann som gjelder. I min verden eksisterer ikke sykdom. Når svineinfluensaen herjet for noen år siden, var jeg last woman standing. Ikke engang myggen vil ha mitt blod laget av ramsalt badstusvette og sisu.

Og det er kanskje det som er problemet, at jeg ikke blir sånn 'orntli syk. Etter noen dager med feber, har jeg bare ikke vært helt tipp topp. Dermed blir aktivitets- og energinivået skrudd ned, men jeg evner virkelig ikke å sitte stille. Så det har blitt noen tafatte løpeturer. Håpet har vært lysegrønt...
Utsikt fra Høgevard, Norefjell. 22 strabasiøse km, vel verdt turen


Men det har jo kanskje ikke vært så lurt? Igår tenkte jeg at tre uker får være nok og fikk audiens hos fastlegen. Det endre med 10 dagers antibiotikakur. På vei ut døra stilte jeg spørsmålet som jeg de siste dagene har visst svaret på. Om det var en god idè å delta i løp til helga? Sa hun med resepten i den ene og nesesprayen i den andre hånda. Legen så på meg. Lenge. Han har vært min fastlege i sikkert 15 år, og selv uten sykdom, har det blitt en del konsultasjoner. Han kjenner meg. Og blikket hans fortalte mer en tusen ord om hvor latterlig den idéen var.

Så da blir det sånn da. Hytteplan fra sidelinja. Jippi!  Hvor gøy er det liksom? Dritgøy å stå der i bakken og skrike seg hes med en bolle i hånda, når man bare har lyst til å løpe selv. Jeg kan selvsagt delta og gi 75 %, men det ligger et press rundt Hytteplan, det er perseløypa. Slutten av sesongen. Testamentet. Nytter ikke med noen unnskyldninger da. 45.51 skulle bli til 45. og noe- og -tredve. Kanskje til og med noe- og -tyve. Og den tror jeg at jeg vet at jeg hadde  inne en måned siden. Lett å si nå som det ikke blir noe av.
Etter Hytteplan 2011. Det etterpå kan jeg alltids få med meg. Men man må jo yte for å nyte


Så jeg skalker for lukene og spikrer lokket igjen. Sesongen 2013 erklæres herved for avsluttet. Jeg tror jeg feirer det med en løpe...nei unnskyld doktor'n... en joggetur.

Noen høydepunkter som trøster en sår nese:
Nibbeløpet, fra fjord til fjell. 21 km motbakke. Jeg kom meg til topps ...
...og det med godt selskap. Mange fine turer med Marit både før og etter
Oslo Triathlon. Dobler distansen i 2014
Så mange, fine turer sommeren 2013, som ingen ende ville ta

11 kommentarer:

 1. God bedring! Ny sesong = nye muligheter - så det er bare å fortsette å trene godt i vinter; men først må du bli ordentlig frisk!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk. Det er lys i enden av tunnellen. Slutt på Kleenex ...;-)

   Slett
 2. Skit med sånn hangling. Jeg er på samme måte selv, sjangler rundt i ukesvis (måneder) og tror jeg begynner å bli bra før jeg ender hos legen (ikke så ofte som jeg burde) og blir fortalt at jeg var ordentlig syk likevel. Så klok har jo du allerede vært så da går du nok vinteren sterkt i møte.
  God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk. Det er jo litt sytete, jeg er jo ikke S Y K. Men det er så irriterende og går utover humør og oppførsel...skrekk og gru. Men straks frisk nå altså.

   Slett
 3. (husker ikke om jeg har spurt deg tidligere, men hvis jeg har det, se bort fra denne kommentaren)

  Hei.
  Har du lyst til å ha med løpsrelatert innhold fra din blogg på runners.no? Hvis ja, les her: http://bit.ly/runnersno.

  Kort oppsummert:
  Opprett en etikett (categori / feed / label) med navn "runnersno", legg til etiketten på dette innlegget, og meld inn din blogg på runners.no. Alle kommende innlegg, som du merker med "runnersno", vil da automatisk også publiseres på runners.no.

  Mvh. Frode.

  SvarSlett
  Svar
  1. Klabern, takk som spør!

   Slett
  2. Supert. Da har jeg lagt til deg, og alle nye innlegg som merkes med etiketten "runnersno" kommer til å bli publisert på runners.no.

   Du kan gjerne slenge på "runnersno" på dette innlegget også, om du vil.

   Hilsen Frode.

   Slett
 4. Tida går så altfor fort! Nok en gøyal sesong er over, men vi får nok mange lange og fine turer utover vinteren også, mens vi planlegger neste års morsomme mål. Blir spennende med denne halve iron, gleder meg til å høre om veien dit. Og god bedring, bli raskt frisk nå!

  SvarSlett
 5. Ja, det går fort. Men det er så bra med alle bilder, blogginnlegg og treningsdagbok som man kan studere og mimre til. Og det kommer jo en ny sesong, og den er jeg i full gang med å planlegge!

  SvarSlett
 6. Har stengt for sesongen jeg og...sesongen som egentlig aldri begynte. Men 2014 byr på nye utfordringer og mål. Det er minst like morsomt å planlegge og drømme som å trene frem mot målet. God bedring og kos deg med planene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp og med store mål følger store tanker om seg selv. Som sagt, håpet er lysegrønt!

   Slett