Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

fredag 28. desember 2012

Wuthering heights

Det handler vel strengt tatt om umulig kjærlighet og ulykkelig slutt, og selv om det stritter litt imot her i gården også, er det ikke snakk om verken umulig eller ulykkelig!

Formen er nemlig ikke på topp. Ikke syk, ikke stressa, ikke for mye mat eller lange, kjipe juleselskap. Bare system shutdown. Min analyse er: mye søvn å ta igjen, jeg er best på hverdager, samt tomme jernlagere (igjen). Så det har blitt mindre løping og trening enn vanlig. Men som Yngvar Andersen sier, det er hverdagstrimmen som er den viktigste. Så jeg har erstattet løpeturer med aking, skitur med barna og tur i svømmehallen.

Men noen løpturer er det blitt tid til, blant annet langtur på julaften i liten storm. Det er rart hvordan været innefra ser ufyselig ut, så kommer man seg ut og igang, og da spiller været ingen trille!
Sverd i stein ved Hafrsfjord

 Det var derimot nokså utfordrende med motbakke, motvind og isete vei etter vel 17 km. Ekstra mye trening vil noen si, god grunn til å gå de siste par hundre meterne, tenkte jeg. Jeg merker godt at bena ikke har så mange, lange turer inne nå som tidlig høst. 13-17 km er langtur nok for meg i vinterhalvåret.

3. juledag var jeg på den rette siden av fjellene igjen, og her var det nydelig, kaldt vintervær. Turen ble så som så, jeg gikk de fleste av de krappe oppoverbakkene for å holde pulsen nede og motet oppe.


Nå er det snart nytt år, og nye muligheter! 2012 i 2012 er i havn for lengst, to maratonmedaljer (en kopp) er med i samlingen, og nye planer er lagt! Så jeg tar litt kjip form med ro, tenker at kroppen sikkert ikke har vondt av litt mer hvile, sjokolade, vin og tid på sofaen. Noe må jeg jo ha å tære på når jeg skal opp på wuthering heights:

I tillegg til Oslo triatlon 10. august er Nibbeløpet 15. juni satt på planen. Ut av komforsona i 2013! Er du med?

5 kommentarer:

 1. I Desember kan man fint trene litt mindre enn ellers; mindre trening, det er nesten reseptbelagt det i Desember!

  Nibbeløpet blir kongebra vettu ;-) Dritsprekt!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er faktisk mye trening i uteaktiviteter med barn; tålmodighetstrening ;-)

   Nibbeløpet blir nok en flott opplevelse, både løpsmessig og ellers. Bare værgudene viser seg fra sitt beste!

   Slett
 2. Nibbeløpet er helt fantastisk. Jeg har løpt der én gang. Det går virkelig bare oppover, men når naturen du har omkring deg når du løper, er så vakker som den er i Geiranger, går det helt greit. Jeg skulle veldig gjerne ha løpt der igjen. Hvis du ikke har overnattingen i boks, vil jeg anbefale deg å ordne det raskt. Det blir fort fullt den helga. Vi leide en campinghytte med utsikt over Geirangerfjorden. Om kvelden etter at vi hadde løpt og sykla, satt vi på en bitte liten veranda og drakk sjampis av plastikkglass. Ett av mine aller beste løpeminner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du skriver det, jeg gruer meg foreløpig ikke, for oppoverbakker, det kan man øve seg på, og jeg liker jo å slite litt uten at det trenger å gå så fort!
   Har booket rom på Djupvasshytta for hele helgen!

   Slett
 3. Det så veldig bratt ut, du er tøff:-) Men som du skriver, det er fullt mulig å øve på oppoverbakker. Jeg misliker jo motbakker noe så alldeles, men kanskje er 2013 året å gjøre noe med det. Foreløpig kan jeg jo ta til takke med et lokalt motbakkeløp på 3,5 km, men med 10% stigning. Det er ganske bratt...

  SvarSlett