Om meg

Bildet mitt
Wannabe triatlet og mosjonistløper som ikke har, men tar seg tid, til trening. Og det er for det meste det denne bloggen handler om. Treninga jeg får til i hverdagen. Trening, på godt og vondt, og veien mot små og store mål- nå IRONMAN HAUGESUND 70.3 og FRANKFURT MARATON i 2014... og litt hist og her underveis!

torsdag 5. juli 2012

På'n igjen

Sakte men sikkert skal jeg begynne å løpe langt igjen. Berlin maraton er 12 uker unna, så jeg har relativt god tid. Men innimellom skal det være sommerferie, så da var det dags å gå på'n igjen.

Langtur er best i selskap med andre, og jeg ble invitert med av Marit og hennes kollega V. Frekk som jeg er, kuppet jeg løype-valget, og sammen banet vi til Ellingsrudåsen. På sommerens hittil varmeste dag...

Jeg har kapret til meg familiens camelpack, og den kom godt med idag. 3 liters blære, da tåler jeg litt såre skuldre. Innover i marka var det nemlig overraskende varmt og en luft som nesten dirret. Jeg kommanderte tempoet ned, og så langet vi innover mot Mariholtet.

Pulsen var grei, løypa tatt i betraktning. For selv om Østmarka ikke kan skryte av mektige topper, så er bakkene skarpe, og mange. Og idag sugde de krefter. Marit og jeg skravlet og peste om kapp; V dro fra oss i bakkene.

Fra Østensjøvannet er det stort sett slakt nedover hele veien til sentrum. Men man må jo jobbe i nedoverbakkene også, og det ble tungt. Nede ved den lille pølse/ kebab-bua ved Bryn beordret jeg en Cola-pause. 


Så bar det videre langs Alnaelven mot Svartdalsparken. Denne delen av turen er etter min mening helt klart den vakreste. 
Bilde lånt fra ikvaernerbyen.no
Vi slet nok alle tre, på hver vår måte. Klokelig skrinla vi kjapt planene om å løpe hele veien hjem, noe som ville gitt godt over en mil til i kilometerbanken. Marit og jeg segnet om på lokaltoget hjemover. Vel hjemme smakte en restitusjonsøl helt fantastisk. Yte for å nyte!

Oppsummert var første langtur på veien mot et nytt maraton ingen udelt positiv opplevelse. Vet ikke hva det var; for varmt, for hard trening i dagene i forkant, manglende motivasjon? Kan ikke skylde på verken selskapet eller traséen. 

Men, nok en gang, er jeg bittelitt mer kjent med meg selv som løper, hvordan kroppen og hodet av og til snakker to ulike språk, hvordan ting sjelden blir som man planlegger. Og så vet jeg også at det som opplevdes tungt idag, vil kanskje være helt annerledes neste gang. Og det er det som er det morsomme. Ingen turer er like, og jeg lærer litt mer hver gang. Men én ting er sikkert:

God sommer! Keep on running.

8 kommentarer:

 1. Varmen hadde sikkert mye å si - men det er god trening, for det kan jo bli varmt i Berlin (stekende sol i fjor). Supert at du er tilbake på langturkjøret igjen, og jeg ble veldig misunnelig da jeg så bilde fra colapausen! Yte for å nyte, det slagordet likte jeg :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, må være forberedt på all slags vær. Det er bare når overgangene blir så brå, at det blir vanskelig å tilpasse seg.
   Forøvrig lest "født til å løpe" nylig, og der var det jo en ultraløper som forberedte seg med å løpe i badstu i en periode... De gæerne har det godt, sier nå jeg!

   Slett
 2. Well done! Forklaringene på hvorfor det noen dager går tungt er sikkert mange men varmen er helt klart min akilles..... jeg takler bare ikke varme! Så, når en faktor som varme kan ødelegge sååååå mye for meg så betviler jeg ikke at de andre faktorene du nevner kan sette ut både den ene og den andre!! Neste gang føles det helt sikkert mye bedre ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det pelier jo å være sånn, at en nedtur blir etterfulgt av en opptur. Så ingen grunn til å henge med hue. Fremad, marsj!

   Slett
 3. Neste gang plusser vi på den ekstra mila hjem. Jeg lover å stille sterkere enn den pingla jeg var denne gang, så ikke gi meg opp! Er så trivelig å løpe sammen, særlig når man trenger litt ekstra hjelp hvis det butter imot.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har alle vært der, og pingle, det VET jeg du ikke er! Å løpe sammen er knall, det gir jo noen "gratis" kilometer.

   Slett
  2. Hørtes ut som en digg tur - og jeg ble glad av å lese. I <3 running too:-) Og så var det så friskt å klikke seg inn med hav på begge sider her:-) Jeg løper og løper ved Middelhavet, men viker ikke fra min faste 8 km-løype, som jeg til gjengjeld tar hver dag (6 dager i uka er målet og det har jeg klart). Ha en fin løpesommer. Berlin, here we come!

   Slett
 4. Yte for å nyte - var et godt motto. Jeg stjeler og kopierer.
  Langtur på varme sommerdager er jo blodslit på definition. Det mer jeg tenker på det tror jeg min egen maratondebut må skje på vinteren - kanskje neste år.
  Akkurat nå er jeg mest og bistert opptatt av at jeg er på ferie og har pådratt meg både løpe og alkoholforbud (antibiotika). Hva kommer nå til å skje med all den innkjøpte billigvinen??

  SvarSlett